GLUTENFRI HAVREGRYNSBOLLER MED VALNØDDER, HINDBÆR OG CHOKOLADE

Brændte mandler med kokossukker

Følgende opskrift på et sundere alternativ til brændte mandler, har jeg fundet på bloggen ?LevSundtNU? – og jeg er, som bloggeren også advarede om, total afhængig ? de er virkelig gode.
Udover at spise dem som slik, brugte jeg dem også i stedet for kammerjunker i min koldskål og det smagte fantastisk!
BRÆNDTE MANDLER MED KOKOSSUKKER:
– 200 g mandler
– 6 spsk. kokossukker
– 2-3 spsk. kokosolie
– 1 spsk. honning eller 2 spsk. sukrin gold (det fungerer mega godt med sukrin gold og lægger sig bedre som en skal om mandlerne
– 3-4 tsk. kanel
– ½ tsk. ren vaniljepulver
– 1 knivspids himalayasalt
  1. Opvarm ovnen til max 150 grader
  2. Fordel mandlerne på en bageplade ? jævnt og kun et lag
  3. Sæt i ovnen i 10-15 minutter til mandlerne er gyldne eller brune indeni
  4. Opvarm palmesukker, kokosolie, salt, kanel og vaniljekorn i en gryde
  5. Rør godt rundt til karamellen har en jævn konsistens
  6. Tag af varmen og tilsæt de varme mandler
  7. Vend godt rundt, og fordel tilbage på bagepapiret til afkøling

Velbekomme. 🙂

Info om palmesukker:
Palmesukker – også kendt som kokossukker – udvindes fra kokospalmernes blomstersaft. Sukkeret har en karamelagtig, rund og sødlig smag, og kan meget fint bruges i stedet for hvidt eller brunt sukker i enhver opskrift.

Palmesukkeret har igennem tiderne været en vigtig del af ØstAsiens madkultur. Også indenfor lægeplantevidenen er denne blevet kendt som et godt, nemt og mangfoldigt alternativ til rørsukkeret. Palmesukker indeholder fra naturens side både vitaminer og aminosyrer.

Palmesukkerets glykemiske indeks (GI) er lavt og passer hermed også til diabetikere og til det sunde køkken. Palmesukkeret kan anvendes til masser af formål – herunder til kaffe/te, dressinger, bagning, erstatning for brunt sukker.

FNs fødevare- og landdbrugsorganisation har udnævnt palmesukkeret til det mest økologiske sødemiddel, da palmetræet er en meget taknemmelig kilde, fordi det ikke kræver så meget til at vokse fra sine omgivelser, og den producerer hundredevis af andre produkter end sukkeret. Træet bliver heller ikke skadet af at udvinde sukkeret fra træet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GLUTENFRI HAVREGRYNSBOLLER MED VALNØDDER, HINDBÆR OG CHOKOLADE