Orangestænger i nye klæder

Græskar muffins

Min græskar fascination er efterhånden en meget ringe bevaret hemmelighed og da jeg vågnede i dag, havde jeg den vildeste pumpkin craving, hvilket resulterede i disse lækre muffins uden gluten, laktose og raffineret sukker. 

GRÆSKAR MUFFINS:
(ca.12 stk.)
– 4 dl havremel – blendede havregryn
– 3 dl græskarpuré – enten fra dåse eller hjemmelavet – se vejledning nederst i opslaget.
– 1 dl æblemos (urtekram)
– 3 æggehvider (1 æggehvide svarer til ca. 4 spsk. flydende æggehvider).
– 1,5 dl sødning – jeg brugte 1 dl sukrin og 1/2 dl kokospalmesukker.
– 2 tsk. kanel
– 1 tsk. stødt ingefær
– 1/2 tsk. stødt muskatnød
– 1/2 tsk. stødt nelliker
– 1 tsk. bagepulver
– 1/2 tsk. natron
– 1/2 tsk. salt

1. Tænd ovnen på 180 grader.
2. Bland alle ingredienserne i en skål og pisk det hele godt sammen.
3. Hæld massen i en muffinsform – enten smurt eller beklædt med papir muffinsforme.
4. Bag dem i ca. 20 min.

Serveringsforslag:
Som de er, med honning, med hakkede nødder eller med en glasur af flødeost, honning og lime.

HJEMMELAVET GRÆSKARPURÉ:

– Et hokkaido græskar.

1. Vask hokkaido græskaret grundigt.
2. Halver det og fjern kernerne med en ske.
3. Skær græskaret i både.
4. Bag det ved 130 grader varmluft i ca. en time – til de er møre.
5. Lad bådene køle lidt af og fjern skrællen forsigtigt med en kniv – jeg fjernede ikke al skrællen.
6. Blend græskar bådene med en stavblender – tilsæt evt. en smule vand.

Velbekomme. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Orangestænger i nye klæder