Nougat Crunch

Græskarbrød/kage

Den perfekte efterårskage!

Der er gået græskartema i den herhjemme…
i dag får I opskriften på græskarbrød/kage, eller-jeg spiser-det-hele-lækkert”.
– Hvis man er til svampede banankager og krydrede gulerodskager, vil følgende opskrift helt sikkert være et hit. 

GRÆSKARBRØD/KAGE
– 2,5 dl havremel – blendede havregryn.
– 1 dl kokosmel – den helt fintmalede slags – ikke flødebolle slagsen.
– 1,5 dl valgfri mel – jeg lavede en glutenfri version og brugte derfor 0,75 dl groft rismel og 0,75 dl boghvedemel.
– ca. 2,5 dl hjemmelavet græskarpuré eller en dåse græskarpuré.
– 4 dl mælk – jeg brugte rismælk
– 1,5 dl sødning – jeg brugte sukrin gold – måske lidt mindre, hvis du bruger honning eller sirup.
– 2 æg
– 1 spsk. bagepulver
– 1/2 tsk. ren vaniljepulver
– 1 tsk. salt
– 2 tsk. kanel
– 1/2 tsk stødt nelliker
– 1/2 tsk stødt muskatnød
– 1 tsk. stødt ingefær
– 1 tsk. æbleeddike

1. Tænd ovnen på 180 grader
2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
2. Tilføj derefter alle de våde og bland/pisk sammen.
3. kom massen i en smurt form – drys evt. lidt sukrin gold og havregryn over kagen – og bag den i ca. 50 min.
4. Lad kagen nedkøle – det er faktisk en af de kager, der bliver endnu mere lækker og svampet, når den er kold. – Her vil min søster Cille helt sikkert være uenig, da hun mener udsagnet “kagen er bedst kold”, er en skrøne.

Serveringsforslag:
Som den er, med nøddesmør eller en glasur af flødeost.

Man kan købe græskarpuré på dåse i Superbest butikkerne, eller man kan lave det selv.

HJEMMELAVET GRÆSKARPURÉ:
– Et hokkaido græskar.

1. Vask hokkaido græskaret grundigt.
2. Halver det og fjern kernerne med en ske.
3. Skær græskaret i både.
4. Bag det ved 130 grader varmluft i ca. en time – til de er møre.
5. Lad bådene køle lidt af og fjern skrællen forsigtigt med en kniv – jeg fjerner ikke al skrællen.
6. Blend græskar bådene med en stavblender – tilsæt evt. en smule vand.

Velbekomme. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nougat Crunch