Brændte mandler med kokossukker

Nutty kanel-æblekage

Denne kage er gluten, laktose og sukkerfri. 🙂
NUTTY KANEL-ÆBLEKAGE:
– 250 g dadler
– 2 dl vand
– 100 g kokosolie
– 200 g hasselnødder
– 150 g fuldkornsrismel
– 1 tsk. allehånde (næste gang vil jeg kun bruge 1/2 tsk.)
– 1 tsk. bagepulver
– 1 tsk. nellikepulver (næste gang vil jeg kun bruge 1/2 tsk.)
– 1 tsk. kardemommepulver (næste gang vil jeg kun bruge 1/2 tsk.)
– 2-4 tsk. kanelpulver
– 1 tsk. vaniljepulver
– 2,5 dl rismælk
– 3 æg
– 2-3 æbler

1. Kom dadler og vand i en gryde og kog løs i 5-10 minutter.

2. Kom så kokosolie i og kog dadlerne møre.
3. Tænd ovnen på 175 grader.
4. Bland alle de tørre ingredienser: rismel, allehånde, bagepulver, nellikepulver, kardemommepulver, kanelpulver og vaniljepulver.
5. Hvis ikke du har en foodproccessor, som kan tage både hasselnødderne og dadlerne på samme tid, Blendes hasselnødderne til mel i en tør blender. Blend derefter dadlerne for sig.
6. Bland dadler, hasselnøddemelet, de tørre ingredienser og rismælk i en skål og pisk det sammen. Kom æggene i et af gangen.
7. Kom dejen i en kageform – jeg brugte en spingform.
8. Skær æblerne i skiver (ikke alt for tyndt) og læg dem tæt oven på kagedejen, gerne i selskab med en håndfuld hasselnødder – evt. grofthakkede. Drys med lidt kanel og vaniljepulver.
9. Bag i 50-60 minutter ved 175 grader (da min kage skulle transporteres ud til min svigerfamilie, bagte jeg den først i 50 minutter og så igen i ti minutter inden servering, så den var varm og lækker.

Kagen kan spises som den er, eller serveres med f.eks creme fraiche eller skyr evt. blandet med ren vanilje.

Velbekomme. 🙂

Jeg har fundet opskriften i bladet “sund-forskning.dk”.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brændte mandler med kokossukker