Sund hjemmelavet is med lakrids

Paleo træstammer

Jeg lavede disse lækre Paleo træstammer i sidste uge, da min søster sendte mig en lækker opskrift med ordene: ” Steph, dem her vil jeg VIRKELIG gerne prøve.. Så jeg regner med, du laver dem”. 🙂
De blev vildt lækre og var et skønt og sundere alternativ til den almindelige træstamme.

PALEO TRÆSTAMMER:
(ca. 6 stk.)

Marcipan:
– 200 gram mandler

– 60 gram daddelpure (dadler og lidt kogt vand der blendes sammen).

Trøffelmasse:
– Ca. 30 gram kakao (smag jer frem)
– 80 g blødgjort kokossmør. Det kan købes i helsekost-butikker. Ellers kan du lave det selv ved at riste kokosmel/kokosrasp på panden (det giver en langt bedre smag) og derefter skal det en tur i foodprocessoren. Det kan også lade sig gøre i en blender, men det kræver en god blender, en del tålmodighed og måske lidt hjælp fra kokosolien på hylden, til at sætte processen i gang.
– Kornene fra en vaniljestang eller et godt drys ren vaniljepulver.
– Evt. 1 spsk. lucumapulver.

Først laves trøffelmassen:
Blend alle ingredienserne til trøffelmassen og stil den derefter på køl i en time og efterfølgende gerne på frost i en halv time, inden du skal bruge den.

Nu laves marcipanen:
1. Mal mandler til mel i en minihakker/kaffekværner eller i en tør blender (jeg brugte blender).
2. Tilsæt derefter daddelpuréen.
3. Ælt med hænderne og stil derefter marcipanen på køl i mindst en time. Pak evt. marcipanen ind i film/wrap (pølse-facon).

Efter køl:
1. Efter køl formes trøffelmassen til små pølser. Smid dem i fryseren igen bagefter, gerne 20-30 minutter.
2. Marcipanen rulles ud med en kagerulle mellem to stykker bagepapir i den ønskede tykkelse.
3. Skær marcipanen i baner der passer til trøffel-pølsen.
4. Nu pakkes trøffel-pølsen ind i marcipan. Enderne dyppes i mørk chokolade (jeg brugte 81%).

Velbekomme.  🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund hjemmelavet is med lakrids