Danske jordbær med chokolade og hasselnødder

Banan softice

Lad mig præsentere jer for en af mine helt store kærligheder… Bananen.
Der er så mange grunde til at elske bananer. Udover de åbenlyse – som at bananer smager fantastisk og kan bruges på et utal af måder – har I her 10 gode grunde til at spise bananer:

1. Bananer er rige på fibre, som giver en god mæthedsfornemmelse og god fordøjelse.


2. Bananer giver god energi. – En banan giver energi med det samme, og energien varer længe. To bananer giver energi til 90 minutters hård træning. Derudover mindsker de risikoen for muskelkramper.

3. Bananer indeholder tryptophan protein, som kroppen omdanner til ?lykkehormonet? serotonin, som gør os glade, og siges at kunne forhindre depression.

4. Bananers høje indhold af B-vitamin beroliger nervesystemet, regulerer blodsukkeret, og er med til at stabilisere humørsvingninger ? f.eks. hjælper det mod PMS.

5. Bananer Indeholder kalium som virker afstressende, afhjælper hjertebanken og giver ilt til hjernen.

6. Bananer er rige på jern.

7. Bananer mindsker tømmermænd.

8. Bananer kan hjælpe med rygestop, da de mindsker trangen til nikotin.

9. Bananer er godt for hjertet.

10. Bananer giver stærkere knogler.

11. Bananer kan lave den lækreste, sunde is med kun en ingrediens ? nemlig sig selv. Det lyder utroligt, men 3 frosne bananer og en foodprocessor, og du har den perfekte is.

BANAN SOFTICE:
(1 portion)
– 3 modne, frosne bananer

1. Kom bananerne i fryseren, evt. natten over (ja, jeg spiser det som morgenmad).
2. Kom bananerne i en foodprocessor og blend til alle klumper er væk, men stop inden det bliver for vandet ? det skal have nogenlunde samme konsistens som softice. Det bliver helt klart bedst i en foodprocessor, men hvis ikke du har sådan én, kan det, med lidt tålmodighed, også lade sig gøre i en god blender. – Tilsæt da evt. lidt mandelmælk.

TIP: Isen smager skønt som den er, men prøv også at tilsætte peanutbutter (eller den nye peanutmel fra ?Funktionel Mad? for en mere kalorielet peanutsmag), hasselnøddesmør, mandelsmør, kakao, lakrids, vanilje, bær etc.

Jeg lavede min med peanutbutter og toppede den med chiafrø og kakaonibs ? helt perfekt!

Velbekomme. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danske jordbær med chokolade og hasselnødder