Banan softice

CITRONMÅNE MED BUTTERBEANS OG LAKRIDS TWIST

Citronmånen som sigter mod stjernerne 🙂
Denne citronmåne gør alle forhåndsindtaget associationer til den kedelige købe-måne til skamme – og så er den endda langt sundere, glutenfri og fyldt med proteiner, kostfibre og vitaminer.

Jeg håber al skepsis overfor bagning med bønner blev overvundet ved enten min gulerodskage med butterbeans eller min chokolade brownie med sorte bønner, og at I frisk og frejdigt springer ud i bagningen af denne citronmåne med butterbeans. Hvis ikke, snyder I kun jer selv. 🙂

Husk dog, at konsistensen er mere svampet og tærte/brownie-agtig end den traditionelle citronmåne. Ikke at jeg kan se noget problem i det!

Hvis nogen skulle være i tvivl, er jeg KÆMPE fan af Urtekram! – Lækre økologiske produkter i smuk indpakning til fornuftige priser. What’s not to like?! Mit lille køkken boomer altid af skønne Urtekram produkter, og nu er der kommet et par nye til. Urtekram har nemlig lanceret en række nye varer, hvoraf jeg har testet og brugt nogle af dem i denne opskrift.
Jeg valgte f.eks. at bruge Urtekrams “Kokossukker”, fordi den fra naturens side både indeholder vitaminer og aminosyrer. Kokossukkerets glykemiske indeks er lavt, hvilket vil sige, at den påvirker blodsukkeret langt mindre og langsommere end almindeligt sukker. Den er derfor også god til diabetikere og til det sunde køkken. Smagen har en rund, karamelagtige sødme, som jeg synes, passer perfekt i min citronmåne.

For at ramme marcipansmagen, som vi kender fra den traditionelle citronmåne, brugte jeg Urtekrams “Mandelmel”, som er glutenfri, og har et højt indhold af protein og kostfibre, men et lavt indhold af kulhydrat. Også den passede helt perfekt. Den ramte præcis den smag, jeg ønskede, og da mandelmel suger mere væske end almindelig mel, “bandt” den kagedejen fint sammen med en forholdsvis lille mængde.

Citronmånen endte med at blive en rigtig Urtekram’er, da alle ingredienser -undtaget citron, æg og sukrin melis – var fra Urtekram. 🙂

CITRONMÅNE MED BUTTERBEANS OG LAKRIDS TWIST:
– 1 dåse butterbeans
– 200 gæblemos
– 4 æg
– en pose (160 g) Urtekram mandelmel
– 2 dl Urtekram kokossukker
– revet skal fra to øko citroner
– saft fra en øko citron
– 1 spsk. bagepulver
– 1/2 tsk. ren vaniljepulver

FLØDEOST GLASUR MED CITRON OG LAKRIDS:
– 200 g levevis neutral flødeost
– 200 g sukrin melis
– 1 spsk. citronsaft
– 1 tsk. rålakridspulver

1. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
2. Kom alle ingredienser til kagedejen (undtaget revet citronskal) i en blender og blend grundigt.
3. Bland citronskallen i.
4. Kom kagedejen i en smurt rund form og bag den i ca. 40 min.
5. Alle ingredienser til glasuren piskes sammen og kommes på den nedkølede kage.

Velbekomme. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banan softice