Verdens bedste pesto

Den perfekte hummus

Jeg har eksperimenteret i det lille køkken her på kvisten – og den her opskrift på hummus, blev altså bare for lækker, hvis du spørger mig.

Jeg tilsatte gurkemeje for den gule farve og pga. gurkemejes mange gavnlige og sundhedsfremmende egenskaber.

DEN PERFEKTE HUMMUS:
– 1 dåse kikærter
– 1/2 dl olivenolie
– 1/2 dl vand
– 1 fed hvidløg
– 1/2 tsk. stødt spidskommen
– 1 tsk. gurkemeje
– 1 spsk. tamari (den bedste og reneste soja) eller ca. 2 tsk. himalaysalt
– 2 spsk. tahin (sesamsmør)
– saft og revet skal fra en 1/2 økologisk citron
– smag til med lidt friskkværnet peber
– evt. 1/2 tsk. himalayasalt

Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem med vand.
Blend det hele i en blender eller bland alle ingredienser i en skål og blend det hele med en stavblender, bum. 🙂

Tip: tilsæt evt. en stor håndfuld frisk persille.

Serveringsforslag:
Hummus er lækker som dip til både grøntsagtsstænger, brød mm.
Ellers bruger jeg hummus som forret, snack, tilbehør eller i sandwich.

I dag spiste jeg den til frokost med “mine yndlingsboller” (find opskriften under “hjemmebag”). Bollerne har fået den rødlige farve, fordi jeg tilføjede rødbedepulp til opskriften denne gang. Jeg gav bollerne en tur i min sandwichrister og skar dem i perfekte “dyp-i-hummus-skriver”. 🙂

Velbekomme. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste pesto