Glutenfri knækbrød

Glutenfri, brødmix fra Funktionel mad

Så er der godt nyt til alle travle glutenallergikere.. Og alle os andre som ønsker et lækkert, sundt og friskbagt brød ved nærmest bare at tænde ovnen.
Funktionelmad – som også står bag Sukrin, som jeg ofte bruger i mit lille køkken – har lavet et brødmix, som de kalder “Lowcarb-brød”, hvor alt man skal tilføje er vand. Så bliver det vist ikke meget nemmere.

Jeg har netop bagt det og det får en varm anbefaling med på vejen her fra Kvisten.

Info om Lowcarb-brød hentet fra www.sukrin.com/dk:

– Kun 1 g kulhydrat pr skive!
– Uden gluten, mælk og gær
– Nemt at lave, ingen æltning nødvendig
– Mætter længe

Har du fokus på kulhydrater og gluten, eller er du bare generelt optaget af sund kost? Så har vi udviklet det perfekte brød til dig. Med dette brødmix kan du bage dit eget lowcarb-brød helt uden gluten, mælk og gær. En skive af det færdige brød har blot 1 gram kulhydrat og 58 kalorier, men hele 8,5 gram kostfiber.

Nem tilberedning ? ingen æltning eller hævning.

Brødmixet skal kun blandes med vand og derefter bages i den medfølgende form. Brødet bliver saftigt og smagfuldt, smuldrer ikke og holder sig frisk i flere dage. Vores lowcarb-brød fås i helsekostbutikker og i webshops. Vejl. udsalgspris er kr. 59 for 250 g brødmix, der giver 530 g færdigt brød – altså tre brød.

Et godt tip:
Skær brødet i skiver, læg smørrebrødspapir imellem skiverne og frys dem ned. Så kan du hive det nødvendige antal skiver frem fra fryseren og tilberede dem på din brødrister. På den måde har du altid mulighed for at få en sund mellemmad.

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Hæld posens indhold i en skål og tilsæt 3 dl vand.
3. Bland det godt og hæld dejen over i den medfølgende form. Hvis du ønsker, kan du strø lidt frø på toppen, fx solsikkefrø eller græskarkerner.
4. Bag brødet i ca. 60 minutter. Tag det ud af formen og lad det køle af på en rist, uden tildækning.
5. Brødet opbevares bedst i en pose i køleskabet.

Flere tips:
1. Tilsæt gerne finthakkede, soltørrede tomater, oliven eller tørrede krydderurter i dejen.
2. Ønsker du en sprødere skorpe, så rist de enkelte skiver på brødristeren.

Ingredienser:
Frø og kerner (Psyllium, solsikke, sesam, græsskar, hørfrø), fiber (fra sukkerroe og ærter, FiberFin resistent majsstivelse), helægpulver, ærteprotein, sødestof Sukrin (erythritol), hævemiddel (E450, E500), mineralsalt (natriumklorid og kaliumklorid).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri knækbrød