Linsesalat og fyldt svinemørbrad med svampe, seranoskinke og med et twist af lakrids

Meatza

Så fik vi, her på kvisten, prøvet pizza paleo-style – også kaldet meatza – og det var bestemt ikke sidste gang vi fik det!!

Det smagte vanvittigt godt – så godt, at jeg i et desperat forsøgte at overtale min vegetar søster til at smage med følgende argument: “Jamen, hvis du smager et stykke, spiser jeg et stykke mindre – så går det jo lige op Cille, kom nuuuu?!”
Den gik desværre ikke og det gjorde helt ondt i mit madhjerte, at hun måtte gå glip af det. – men så spiste vi rødbede brownie (se opskrift under “Søde sager” og alle var glade igen – den kan i øvrigt VIRKELIG anbefales.

Nå, tilbage til meatza.. – meatza er kort fortalt pizza med en bund af kød, i stedet for almindelig dej-pizzabund.
Ellers toppes meatzen efter præferencer, smagsløg og lyst.

MEATZA BUND:
(svarer ca. til en hel bradepande – ca. 4 personer.)
– 800 gram oksekød
– 3 æg
– 2 spsk. oregano
– 2 spsk. dijonsennep
– lidt olivenolie
– salt og peber
– Evt. 1-2 fed hvidløg
– krydder evt. med f.eks. friske krydderurter, paprika, estragon cayennepeber eller lignende.

1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Bland det hele sammen i en skål.
3. Form farsen som en pizzabund på en bradepande beklædt med bagepapir.
4. Bag bunden i 10 min.

(Min bund afgav en del væske, som jeg lige hældte fra).

TOMATSAUCE:
– 1 dåse hakkede tomater
– 3 fed hvidløg
– 1 løg
– 2 spsk. olivenolie
– (friske) krydderurter – jeg bruger basilikum oregano
– saften fra en appelsin – det er hemmeligheden. 🙂
– salt og peber

1. Svits løg og hvidløg.
2. Tilsæt olivenolie, de hakkede tomater og appelsinsaften og lad saucen simre i 30-45 min.
3. Tilsæt krydderurter og smag til med salt og peber.

Sammensætning:
1. Kom tomatsaucen på meatzabunden.
2 kom det ønskede fyld på.
3. Bag meatzaen i 7-10 min.

Jeg lavede denne med tomater, brune champignon, løg, rød peber, aubergine, frisk spinat og bøffelmozzarella.

Tip: Skær auberginen i tynde skiver, læg dem på en bageplade, pensl dem med olivenolie og salt og bag i 15 min. Derefter rulles de som en blomst og kommes på meatzaen til sidst.

Velbekomme. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Linsesalat og fyldt svinemørbrad med svampe, seranoskinke og med et twist af lakrids