Rødbeden som træningsbooster

Chia – et lille vidunderfrø

Jeg har samlet lidt information om chia frø, som jeg er begyndt at bruge en del – det er, efter min mening, et lille vidunder frø. 🙂

“Chia er små frø, som er rige på omega-3-fedtsyrer og fibre. Gram for gram indholder chiafrø 8 gange mere omega-3 end laks, 4 gange flere fibre end hørfrø, 30% flere antioxidanter end blåbær og 15 gange mere magnesium end broccoli!!!!

De fleste aminosyrer kan kroppen selv danne, men der er 8 aminosyrer, som kroppen skal have tilført dagligt. Når en fødevarer indholder alle disse 8 aminosyrer kalder man det et komplet kosttilskud, og det er netop hvad chia er.

På grund af sit høje fiberindhold har chiafrøet evnen til at absorbere og holde på 12 gange sin egen vægt i væske, hvilket gør det til en stor fugtgiver, den holder din krop hydreret.

Chiafrøet indeholder 30% essentielle fedtsyrer, hvilket er planterigets verdensrekord.

Chia frø Indeholder to gange så meget protein som andre frø og 5 gange så meget kalcium som mælk. Ydermere er der boron i frøet, som hjælper med at føre kalcium ind i knoglerne.

I kan finde chiafrø i mange af mine opskrifter efterhånden. De er simpelthen gode i og på så mine ting. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødbeden som træningsbooster