Cille

Tæt på

Vi har kun lige taget hul på et nyt år, og straks starter den helt store slankebølge med diverse kure, og et enormt fokus på vægttab. ?Julen har været lidt for god, nu skal der strammes op?-budskabet florerer alle steder. Hele Danmark synes at være gået på kur. Også Go?morgen Danmark tog for et par dage siden hul på deres bud på den helt store kur ?GO?kur?, hvor fem modige danskere har meldt sig ind i kampen mod de overflødige kilo. Et led i den kamp, var for en af deltagerne, at spise Skyr, som hun mente smagte af ?sur ko?.Personligt tror jeg ikke på kur. Dels fordi begrebet ?kur?, i min verden, er en periodebaseret ændring, og jeg mener de rigtige løsninger, hvis man vil tabe sig, er at finde i en livsstilsændring. Og dels fordi jeg de gange, jeg har forsøgt mig med begrebet, er endt på diverse usunde sidespor.
Jeg har været nede af vejen, hvor et overdrevet fokus på, hvad jeg ikke måtte spise, resulterede i et demonstrativt modangreb på de selvpålagte forbud, og fik mig til at gøre det stik modsatte. Gange 10.
Jeg har også været ude på et spor, hvor tingene var ved at ende i langt mere alvorligt. Det fanatiske og forfængelige – som jeg stadig har i mig – var ved at overvinde min fornuft, og pludselig tog jeg mig selv i at tænke tanker som ?Ja en smoothie er sund, men det er jo endnu bedre, hvis jeg slet ikke drikker den? og ?Ej hvor fedt – hvis jeg ignorerer sulten længe nok, går den ligesom i sig selv igen?.
?Heldigvis? endte jeg i en yderst ubehagelig situation, hvor jeg ikke længere kunne kende mig selv, og jeg vidste, at jeg havde brug for rationelle spark i røven udefra. Jeg ringede derfor til mine tre bedste veninder, som jeg var klar over, ville hjælpe mig tilbage fra det sidespor jeg ikke selv kunne finde tilbage fra.

Men hvad skal man så gøre, hvis man ønsker et sundere jeg?

Man kan ikke tænde sit fjernsyn eller åbne et blad, uden få en masse bud på den helt rigtige kur, diæt eller retning netop nu. Skal vi være fedtforskrækkede, spise masser af fedt, faste, skrue ned for kulhydraterne, skrue op for proteinerne, tælle kalorier, spise masser af kød, kun spise frugt..??..
Jeg synes i fald ikke, man skal vælge at spise noget, man synes smager af sur ko.

Som tidligere nævnt, har jeg ikke facit på ?det sunde liv? – og jeg mener i øvrigt heller ikke, at der kun findes et – men jeg synes, man skal lytte til sin krop. Det lyder måske banalt, men den fortæller os faktisk ret meget, hvis vi gider mærke efter.
Noget andet der virker for mig, er, at jeg ikke låser mig fast på nogen koncepter eller retninger, men tager og plukker fra dem alle, og gør dét, der føles rigtigt for mig.

Så lad mig afslutningsvis præsentere jer for det nyeste skud på sundheds-stammen:

GDDFRFD-diæten ? Gør det der føles rigtigt for dig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cille