Nougatkugler - hjemmelavet konfekt uden raffineret sukker

Tun-æggekage

Knap så gammeldags æggekage med tun, skyr, feta, aubergine, spinat, løg, basilikum, tomat og citronskal.

Så meget sund lækkerhed samlet i én pande. 🙂

TUN-ÆGGEKAGE:
– 6 æg
– 1 dl skyr
– 1 tsk. bagepulver
– 100 gram feta
– 1/2 Aubergine
– 2 dåser tun
– 150 gram spinat
– citronskal fra 1 øko citron
– 2 løg
– 1 tomat
– en lille håndfuld frisk basilikum
– 2 tsk. kryddersalt
– friskkværnet peber

1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

2. Pisk æggene sammen med skyr med et piskeris. Tilsæt bagepulver og 1 tsk. salt og pisk endnu engang ? men kun forsigtigt.

3. Hak løgene og basilikum, skær den halve aubergine i tern og riv citronskallen af citronen på et rivejern.

4. Sauter løg og aubergine i lidt olie på en middelvarm pande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom også citronskal, basilikum og tun på panden og sauter i et par minutter. Tilsæt dernæst spinaten. Når spinaten er faldet sammen, hældes æggemassen udover.

5. Skær tomaten i skiver og fordel den over æggemassen.

6. Kom panden i ovnen og bag æggekagen i ca. 25 min.

Server evt. med lidt sennep og  noget godt rugbrød eller mit glutenfrie “Frø- og kernebrød”, som er det stenalderbrød, jeg nogensinde har bagt, som minder mest om et rigtigt rugbrød. Det er glutenfrit, nemt at lave og virkelig lækkert.  Frø- og kernebrød opskrift

Velbekomme. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nougatkugler - hjemmelavet konfekt uden raffineret sukker