Farverig julejuice

Kokoslaks med grove ris

Indrømmet, jeg har været en smule misundelig på Steph og Kaspers rejse, så jeg sendte tankerne mod varme himmelstrøg, da jeg lavede denne skønne thai-inspirerede kokosret med laks, som smager super lækkert og mætter rigtig godt.

Til 2 portioner skal du bruge:

kokosolie/olivenolie til at stege i
2-3 laksestykker (øko kylling eller ørred kan også bruges)
2 gulerødder
1 løg
3 tsk. rød karrypasta (kan købes i Føtex)
en halv til 1 hel dåse kokosmælk
1 tsk soya
1 tsk honning
1 grøntsagsbouillon blandet med 2 dl kogende vand
2 forårsløg
2 portioner ris (røde ris, fuldkornsris, sorte ris, brune ris – det bestemmer du selv)
Saften fra en halv lime
Kokoschips eller kokosmel
Chilipulver

1. Sæt risene til at koge, som anvist på pakken

2. Skær laksen ud i mundrette stykker og steg dem på en pande/wok i olien

3. Læg laksen på en tallerken

4. Skær løget ud og svits det på panden, til det er blødt.

5. Riv gulerødderne og tilsæt dem

6. Tilsæt karrypastaen og kokosmælken

7. Tilsæt soya, bouillon + vand og honning

8. Skær forårsløget ud og hæld det i wok’en sammen med laksen

9. Lad det småsimre til kokosmælken er blandet helt sammen med karrypastaen, og smag til med chili og salt og peber

10. Server i en dyb tallerken med ris på bunden og smag til med limesaft og kokoschips på toppen. Jeg smed også nogle nigella-frø ovenpå, hvis smag jeg holder meget af (det er de frø, man finder ovenpå tyrkisk brød)

 

Jeg håber, at I alle sammen kom godt ind i det nye år 🙂

Mvh Cille

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farverig julejuice