Vinderen af et weekendophold og 2 billetter til Djurs Sommerland er....

Chokoladebrownies med peanutbutter-swirl

Det her er uden sammenligning den bedste kage, jeg nogensinde har lavet. Punktum. 😀

Chokoladebrownies med peanutbutter-swirl:
– 200 gram kokossukker
– 2 æg
– 80 gram Vivani 92% chokolade sødet med kokossukker
– 100 gram smagsneutral kokosolie
– 50 gram peanutmel
– 50 gram smooth peanutbutter
– 1 tsk. ren vaniljepulver
– 1 tsk. bagepulver

1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
2. Kom æg og kokossukker i en skål og pisk det grundigt med en elpisker.
3. Smelt chokolade og kokosolie over vandbad. Det må ikke være for varmt, når det blandes sammen med æggene, så lad det køle lidt af, og test evt. med en finger, før den blandes i æggeblandingen.
4. Tilsæt peanutmel, ren vanilje og bage pulver og pisk det hele sammen.
5. Kom kagedejen i en smurt form. Fordel klatter af peanutbutter på kagedejens overflade. Rør rundt i peanutbutteren med en kniv eller gaffel, så du laver “swirl” i kagens overflade.
6. Bag kagen i ca. 15 min – kagen virker slet ikke færdig, men det er pga. den smeltede chokolade, når den har været på køl i nogle timer, sætter den sig og bliver helt perfekt (opbevar den derfor på køl).

Velbekomme. 🙂

TILFØJ VARER TIL KURV:
Kokossukker, øko
Ren vaniljepulver, øko
Vivani chokolade 92%, øko
Smagsneutral kokosolie, øko
Peanutbutter creamy, øko
Peanutmel, fedtreduceret
Bagepulver, øko

Skriv en kommentar

  • Louise

    Lyder lækkert.
    Kan man evt erstatte kokossukkeret med sukrinsukker?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stephanie Fisker, Køkkenet på Kvisten

      Den er VIRKELIG lækker… Hmm, altså de to sødemidler opfører sig ikke ens i opskrifter, og det vil ikke kune piskes til en karamel/æggesnaps på samme måde, men jeg ville forsøge med sukrin gold, hvis jeg ville prøve en sukrin variant. Lad mig gerne vide, hvordan det bliver, hvis du prøver. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Godt, jeg faldte over din blog. Masser af lækre opskrifter. Dette er muligvis et dumt spørgsmål, men er det fedtreduceret Peanutmel?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stephaniebak

      Hej Rikke 🙂

      Jeg beklager mit sene svar… Det er ikke et dumt spørgsmål – og ja, peanutmel er fedtreduceret. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

    KOMMENTAR

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mille

      Tusind tak for svar – det kan helt sikkert bruges 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

    Hejsa 🙂

    Jeg har lige et par spørgsmål 🙂 Kan man bruge fedtreduceret mandelmel i stedet? Og hvor stor skal bageformen cirka være?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stephaniebak

      Så bliver det en anden opskrift. Faktisk den her: http://koekkenetpaakvisten.dk/chokoladebrownies/
      🙂
      Formen er sådan en almindelig brownies form – sådan en “lille” firkantet én, hvis du ved, hvad jeg mener. Det er meningen kagen kun skal være et par centimeter høj. Jeg håber, det var svar nok? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Hej 🙂 Der hvor, der står “80 gram Vivani 92% chokolade sødet med kokossukker” mener du så ikke sødet med kokosolie? Eller hvad mener du?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stephaniebak

      Hej Sofie 🙂
      Nej jeg mener at Vivani chokoladen har en kakaoprocent på 92 og er sødet med kokossukker i stedet for hvidt raffineret sukker.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sofie

      Tak for svar – hvor kan det købes henne? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stephaniebak

      På min webshop, som også er her på hjemmesiden, Sofie. 🙂 Jeg har også linket til varerne sidst i indlægget. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderen af et weekendophold og 2 billetter til Djurs Sommerland er....