Milkshake med vanilje og chokoladestykker

Fuldkornstærte med oksekød i tomat og "fløde"-sauce og oregano-dressing

Hvad skal du have til aftensmad? Jeg har et godt bud…

Hvad med denne lækre fuldkornstærte med oksekød i tomat og “fløde”-sauce (blendet hytteost), masser af grøntsager og urter og en frisk oregano-dressing?!

Fuldkornstærte med oksekød, tomat og oregano-dressing:
Fuldkornsbund:
? 200 gram mel (jeg brugte 50 gram rugmel, 100 gram fuldkornsspeltmel og 50 gram grahamsmel).
? 1 dl olivenolie
? 1 æg
? 1/2 tsk. himalayasalt
? evt. 1-2 spsk. vand

1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
2. Ælt det hele godt sammen.
3. Tryk dejen ud så den passer til et smurt tærtefad.
4. Bag tærtebunden i 15 min.

Tærtefyld:
– 5 æg
– 200 gram hytteost
– 300 gram oksekød
– 1 rød peber, i tern
– 2 løg, hakket
– 4 fed hvidløg, presset
– 1-2 røde chili, finthakket (fjern evt. kernerne, hvis det ikke skal være for stærkt)
– 1 squash, groftrevet
– 2 spsk. paprika
– 1 bundt frisk basilikum
– 1/2 dåse hakkede tomater
– 1/2 aubergine, i tynde skiver vendes i lidt olivenolie
– 100 gram feta
– revet citronskal fra en øko citron
– frisk oregano
– himalayasalt og friskkværnet peber

1. Sauter løg og hvidløg i nogle minutter, tilsæt og svits paprika og tilsæt oksekød, rød peber og citronskal og svits igen i nogle minutter. Tilsæt derefter squash og basilikum. Hæld oksekødsblandingen udover tærterbunden.
2. Kom æggene i en skål, pisk dem sammen og tilsæt hytteost, hakkede tomater, 1 tsk. himalayasalt og friskkværnet peber og rør det hele sammen. Hæld æggemassen udover tærtebunden med oksekødsblandingen.
4. Læg aubergineskiverne udover tærten og fordel fetaen til sidst.
5. Bag tærten i ca. 30 min. ved 200 grader almindelig ovn.

Oregano-dressing:
– 1 bundt frisk oregano
– 2 dl skyr
– 1 tsk. citronsaft
– 1/2 tsk. honning
– 1/2 tsk. himalayasalt
– 2 fed hvidløg, presset

Kom det hele i en skål og blend det med en stavblender.

Server tærten med oregano-dressing.

Velbekomme. 🙂

Prøv også mine andre tærter:
Fuldkornstærte med kylling, broccoli og estragon
Fuldkornstærte med kartofler, spinat, svampe og hytteost
Fuldkornstærte med spinat, parmaskinke og pesto

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Milkshake med vanilje og chokoladestykker