Risdrik med kirsebær, vanilje og mandel

Nutellakage med hasselnøddebund

Hvis du, ligesom jeg, er typen, der gik (går) på rov i nutellakrukken, og slettede sporene efter dig, så dine forældre ikke skulle opdage det, så er den her kage, den perfekte kage for dig! ;D
Den her sundhedsoptimerede nutellakage med hasselnøddebund kan du nyde helt uden dårlige samvittighed – hverken overfor din mor eller dig selv. 😉
Kagen smager nemlig syndigt af nutella, men den indeholder ingredienser, som er bedre for dig. 🙂

Nutellakagen er hurtig at bikse sammen, og så er den en ret så perfekt snack/dessert, da det naturlige sukker i dadlerne giver dig et energiboost, som sammen med det sunde fedt fra hasselnødderne holder længe og får dig til at føle dig mæt.

Lidt nyttig info om dadler:
Dadler er en god kilde til vitamin A & B-kompleks, og de er rige på mineraler såsom jern, calcium, mangan, kobber og kalium. De er kendt for at hjælpe med at opbygge knogler og muskelstyrke og har været brugt i tusinder af år af sportsfolk til at forbedre den fysiske og psykiske udholdenhed og smidighed.

Dadler indeholder anti-inflammatoriske egenskaber, som bekæmper betændelsestilstande i kroppen. De hjælper også til med at kontrollere hjertefrekvens og blodtryk, som beskytter mod slagtilfælde og hjertesygdomme.

Dadler indeholder en let fordøjelig fiber, som er gode for maven, lindrer forstoppelse og som har vist sig at hjælpe med at forhindre kolon, prostata, lunge, endometrial, bryst, og pancreascancer.
De er også kendt for at hjælpe med at sænke LDL (dårligt) kolesterol.

Nutellakagen med hasselnøddebund er uden raffineret sukker, gluten og laktose.

Hasselnøddebund:
– 1 æggehvide
– 150 gram hasselnødder
– 50 gram kokossukker

1. Tænd ovnen på 160 grader
2. Pisk æggehviden og kokossukker grundigt med en elpisker.
3. Blend hasselnødderne til mel i en blender.
4. Vend det forsigtigt sammen.
5. Kom dejen i en smurt form og bag den i ca. 15 min.

Nutellafyld:
– 500 gram dadler (de bløde i bakker, som man finder i frugt og grønt afdelingerne – vægten er EFTER stenene er fjernet)
– 250 gram hasselnøddesmør (se vejledning til hjemmelavet hasselnøddesmør nederst i indlægget)
– ca. 30 gram kakao – smag dig frem til hvordan den passer dig bedst i kakaostyrke. 😉
– 2-3 spsk. valgfri mælk (jeg brugte rismælk)

1. Kom dadler, hasselnøddesmør og mælk i en skål og blend det grundigt med en stavblender.
2. Bland derefter kakaoen i.
3. Kom nutellafyldet på den afkølede hasselnøddebund. Stil kagen på køl, hvor den også skal opbevares.

Velbekomme. 🙂

Hjemmelavet hasselnøddesmør:
– hasselnødder
– evt. et nip himalayasalt

1. Bag hasselnødderne i ovnen ved 160 grader i 15 minutter.
2. Gnid skallen af hasselnødderne, når de er kølet lidt ned – dette gøres nemt med et rent viskestykke.
3. Kom dem i en minihakker eller blender og blend dem indtil olien i nødderne træder tydeligt frem og gør hasselnøddesmøret cremet og lækkert. De skal blendes grundigt og det er indimellem nødvendigt at skrabe kanterne og røre massen sammen i hakkeren eller blenderen.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risdrik med kirsebær, vanilje og mandel