Køkkenet på Kvistens sunde mad- og kagekursus

Frøhapsere (snackbar med tre slags frø – sesamfrø, chiafrø og hampfrø)

Frøhapsere

Frøhapsere

De her lækre snack-barer indholder sesamfrø, chiafrø og hampfrø – og derfor også en masse sunde fedtstoffer. Jeg spurgte jer på min instagramprofil, hvad jeg jeg skulle kalde dem, da det bedste jeg kunne komme op med var “frø-bar”. 😀

Jeg fik en masse gode bud – eksempelvis:

KasBAR
Fiskers stænger
Frøsnitter
Lækkerknæk
Frø-tastiske barer
Frøkant
Bar(e)-frø

😀

Det var dog “Frøhapsere” der gik mest igen, så den gik jeg med.

Frøhapserne er gode som snack, på farten, i madpakken eller når lækkersulten melder sig. 🙂
De er allerede godkendt af kræsne børn. Ikke mine egne. De er altædende – så dem kan man ligesom altid regne med.
De er et taknemmeligt publikum at lave mad til.
Baldur udbryder et begejstret og højt “UHMM”, hvor eneste gang, han får noget serveret – ligemeget om det er blegselleri, oliven eller chokolade. 😀
Jeg havde besøg af min mødregruppe den dag jeg havde lavet dem, og både (kræsne) børn og voksne var vilde med dem. 🙂

Frøhapserne indeholder hverken raffineret sukker, mel (gluten) eller mælk (laktose), og jeg synes, de er et ret godt alternativ til købe-müslibaren, da sådan en sag ofte forbindes med noget sundt, men sjældent er det.

Her er et eksempel på en müslibar ingrediensliste:

Havreflager, chokolade (11%) (kakaomasse, sukker, kakaosmør, emulgator (sojalecithin), naturlig aroma), glukosesirup, sukker, rismel, kokos, majsmel, maltodextrin, stabilisator (glycerol, sorbitolsirup), invertsukkersirup, hvedeflager, hvedemel, vegetabilsk olie (palme, raps, solsikke), hasselnødder (3%), emulgator (soja- og solsikkelecithin), salt, honning, karamelliseret sukkersirup, hvedemaltmel, bygmaltekstrakt.

Rækkefølgen i ingredienslister er ikke tilfældigt.

Produktet indeholder mest af det, som står anført først på ingredienslisten. Derefter næstmest osv.
Hvis du vil vide mere om den slags, kan du booke billet til mit næste madlavningskursus, hvor jeg blandt andet fortæller om, hvad vi skal være opmærksomme på, når vi handler ind.

Du booker din billet lige her:
Køkkenet på Kvistens sunde mad- og kagekursus

Ovenstående müslibar indholder altså mest chokolade og derefter glukosesirup (som er en blanding af sukkerarter) og derefter sukker. Det er jo ikke ligefrem den sundeste snack.

Her kommer frøhapsernes ingrediensliste…

Frøhapsere:

– 2 dl sesamfrø
– 1 dl chiafrø
– 1 dl afskallede hampfrø (jeg bruger dem fra Unik Food)
– 1 dl kokossukker
– 1 dl vand
– 1 tsk. kanel
– 1/2 tsk. ren vaniljepulver
– 1/8 tsk. salt

Sådan gør du:

1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
2. Tilsæt vand og rør det sammen og lad det sætte sig i ca. 10 min.
3. Tænd ovnen på 200 grader
4. Fordel massen i ca. en centimeters tykkelse på en bageplade beklædt med bagepapir.
5. Bag det i ca. 50 minutter, skær dem ud som ønskes størrelse barer, imens de stadig er varme og lad dem derefter køle ned på en rist (ikke plade), så de kan blive sprøde.

Tip: Hvis du ønsker en mere sød bar, kan du tilføje 1/2-1 dl mere kokossukker. Baren vil naturligvis blive sødere, men også mere karamel-agtig og endnu mere crunchy.

Velbekomme. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køkkenet på Kvistens sunde mad- og kagekursus