5 ting jeg gerne ville have vidst, inden jeg fødte

Test: Er du en dårlig mor?

Spørgeskema “Er du en dårlig mor”?

Svar ja eller nej på nedenstående spørgsmål og få svar på, om du er en dårlig mor.:

1. Elskede du dit barn/dine børn fra start?
2. Fungerede amning problemfrit?
3. Har du haft svært ved at blive gravid?
4. Har du været gravid, hvor det ikke endte med et barn?
5. Gik fødslen problemfrit?

Resultat: Ligemeget hvad du svarede i ovenstående, i øvrigt hjemmelavede, spørgeskema, er svaret “NEJ” – du er ikke en dårlig mor og du er ikke forkert.

Nu tager vi lige udgangspunkt i mine egne svar…

1. Elskede du dit barn/dine børn fra start?
Ja. Jeg følte en umiddelbar og kæmpe kærlighed til begge mine børn i det sekund de kom ud af mig og op på min mave – og faktisk også, da de var inde i den. Sådan var det for mig, men sådan er det ikke for alle – og det er helt normalt og ikke noget, nogen skal skamme sig over. Kærlighed er en stor ting, og man kender jo vitterligt ikke de lille, ny menneske, som pludselig er ens ansvar og barn.
Jeg husker tydeligt, da jeg engang for nogle år siden, besøgte en af mine veninder, lige efter hun havde født sit andet barn. Hun sagde til mig, at hun glædede sig til at lære sin søn at kende, men at hun ikke elskede ham lige så højt som sin noget ældre datter, som hun jo havde kendt og elsket i mange år. Det syntes og synes jeg, både var meget modigt sagt, men også at det gav meget enormt god mening.
For nogen kommer kærligheden i takt med barnet kommer til verden og for andre kommer den i takt med at man lærer barnet at kende. Det værste jeg kan forestille mig, er ikke at nogen ikke føler umiddelbar kærlighed til sit barn, men at nogen skammer sig og føler sig forkert over det, når der absolut ingen grund er til det – og tvært imod helt sikkert er hjælp at hente i at sige det højt.
Det gælder naturligvis også fædrene.

2. Fungerede amning problemfrit? Det kan du læse mere om her: “5 ting jeg gerne ville have vidst, inden jeg fødte”
Du er ikke en dårlig mor, fordi du ikke kan eller vil amme dit barn.

3. Har du haft svært ved at blive gravid?
Nej. Jeg har været gravid tre gange og alle tre gange, er det sket i første forsøg. Det er eddersparkeme ikke en selvfølge, og jeg ved, mange har svært ved at blive gravide og nogle kan slet ikke blive det. Vi er alle lige meget forældre til vores børn. Uanfægtet af om vi blev gravide i første forsøg, forsøgte længe, var i fertilitetsbehandling, blev inseminerede, adopterede eller noget helt sjette, syvende eller ottende…

4. Har du været gravid, hvor det ikke endte med et barn?
Ja. Ca. en måned før, jeg blev gravid med Baldur endte jeg i akut operation, da min ene æggeleder sprang, fordi jeg var gravid udenfor livmoderen. Læs om hele den oplevelse her: Når graviditeten går galt

5. Gik fødslen problemfrit?
Både ja og nej. Som tidligere nævnt, havde jeg to meget forskellige fødsler, men begge fødsler gik godt og uden de store problemer, selvom Elvas fødsel slet ikke gik, som jeg havde forestillet mig. Kort fortalt fik jeg ve-drop og epiduralblokade og havde en meget hård pressefase (uden at kunne mærke mine presseveer – nok pga epiduralblokaden). Med Baldur fødte jeg som i juglen, som min jordemoder sagde. Uden noget som helst, men med masser af skrig – og jeg var fucking sej. Begge gange. For jeg har født børn. Og det er sejt. Ligemeget hvad – og ligemeget hvordan.

Skriv meget gerne en kommentar og byd ind med flere tabuer, som vi skal have ud i det åbne. <3

3 kommentarer

 • Rikke

  først og fremmest tak for god blog at følge og en spændende Instagram 😊👌🏼
  Dernæst, en ting ikke så mange snakker om, akut kejsersnit 🙈😳
  Jeg havde et brændende ønske om at føde naturligt, havde veer i 30 timer, lavede alverdens øvelser for at få min lille datter til at dreje sit hoved så hun kunne komme ud, fik epidural blokade i håb om det kunne tage smerterne, det dræbte mine naturlige veer, kom på ve drop, blev fuldt ud åben, fik presse veer i 30 min, og først der konstatere læger og jordemødre at hun ikke kan komme ud naturligt da hun ligger for højt i bæknet ig desuden ligger skævt med hovedet, så det endte i akut kejsersnit, hvor lægerne havde så svært ved at hive hende op i maven igen, så jordemoderen måtte tage en hånd op nede fra og skubbe hende op i maven igen 😳🙈 da de så endelig fik clipset/hæftet mig sammen, så de blod i urinen og måtte åbne maven igen 😳🙈 der var ikke nogen der havde fortalt mig at kejsersnit ville være så hårdt for kroppen, jeg kunne nærmest ingen ting selv de efterfølgende par uger 🙈 måtte have hjælp til nærmest alt, selv de basale ting som at sætte sig ned, rejse sig op igen, tage bukser på og bare det at gå lidt rundt var svært 🙈 det ville jeg gerne have vidst inden jeg sagde ja til kejsersnit

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg er mor til 3. Da jeg ventede min første, fik vi af vide, at vi ventede en pige. Da fødslen var overstået viste det sig at være en dreng. Kan huske jeg det første døgn havde følelsen, af at havde fået et ukendt barn. Jeg var ikke skuffet, men når man havde indstillet sig, i 6mdr, på en Clara, var det underligt at sidde med en Carl 🙈❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg elskede begge mine børn helt fra de var i maven og jeg mærkede de første spark 🙂
  Jeg blev gravid i første forsøg første gang og anden gang brugte vi knap 2år. Første fødsel endte i et akut kejsersnit og anden fødsel var et planlagt kejsersnit. Så meget forskellige oplevelser, men kærligheden til dem kan ingen tage fra mig, heller ikke når jeg føler mig som en dårlig mor. Følelsen af at føle sig som en dårlig mor forsvinder bare når jeg kigger på især den store på 3 (den lille er kun 4måneder) og ser den skønne og vidunderlige pige vi har 🙂 For hende er jeg med til at forme og det gør mig til den bedste mor for hende:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting jeg gerne ville have vidst, inden jeg fødte