Jeg er enebarn med rigtig mange søskende

Hjælp! Vores børn kravler ud af tremmesengen

Stephanie Fisker

Jeg har skrevet et blogindlæg om, hvor nemt det er at putte vores børn. Det kan du læse lige her: “Godnat og sov godt – og så gør de dét” – og når du så har gjort dét, kan du omskrive alt hvad du lige har læst til datid. Sådan var det nemlig lige præcis indtil Baldur fandt ud af, han kan kravle ud af tremmesengen.
Barnet har ellers sat stor ære i at komme under, over og gennem alting, men det var ligesom om, han havde glemt at prøve at kravle ud af sin seng. Altså indtil for nogle dage siden. Det resulterede i, at begge børn pludselig havde en fest med at kravle ud af sengen og løbe grinende ind i stuen til os andre – en opturs-ting som tydeligvis kun blev sjovere ved gentagelse. Altså for børnene, forståes. Det var som om, vi andre ligesom havde den modsatte opfattelse, da Elva og Baldur stor-grinende stod i stuen for 117. gang.

Vi håbede, at de ikke ville koble weekendsengen sammen med deres egne senge og dermed ikke ville lave samme nummer herhjemme, men det var naiv ønsketænkning, ser vi nu.
Begge børn er faldet ned og har slået sig i forsøget på at komme ud, men det har ikke slået dem ud – de fortsætter ufortrødent kort tid efter, de er blevet trøstet.

Vi er ganske enkelt desperate… Vi føler, vi har prøvet alt, hvad der står i den store pædagogiske håndbog – og også lidt fra dén med mindre pædagogisk korrekte metoder. Intet virker. I går faldt de først i søvn, da de var for udmattede til at fortsætte.

Hvad fanden kan vi gøre? Er der nogen af jer, som har prøvet noget lignende eller har et forslag til, hvordan vi kan løse det?
For selvom det er ret sødt, når vi kan høre, de hjælper og hepper på hinanden derinde, så vil vi gerne have løst det her ASAP. Gode råd tages imod med kyshånd.

6 kommentarer

 • Kamilla

  Vi pillede siden af sengen, så forsvandt det interessant ligesom efter nogle dage ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Da jeg var barn havde jeg en veninde der fik en lillebror. Han kravlede også ud af tremmesengen. Deres forældre fæstede et fiskenet henover sengen 😂 (med små masker selvfølgelig) jeg syntes det var mega underligt men det virkede 🤦🏼‍♀️🤪😆

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Omg husker det tydeligt 😂😂
  Vores søn Andreas ( iøvrigt stor Fisker fan fra Randers 😉 ) startede med det da han var 10 mdr.. Hans frygtløshed minder uhyggeligt meget om Baldurs, som man ser når man følger jer 😀
  Vi blev også nødt til at sætte barnevognsselen i tremmesengen, og tog den af ham igen, når han så ENDELIG faldt i søvn..
  Håber i finder en løsning, for man får virkelig pip af det 🤨🤨

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thine

  Melanie og Nick gjorde præcis det samme, de kom dog ikke ind i stuen, fordi de hurtig lærte at de så røg tilbage i sengen. Så de var smarte og legede i stedet med hinanden på værelset, nogen gange opdagede vi det først efter en time, hvis de ikke larmede. Og det gik jo ikke for de skulle tidligt op og i vuggestuen.
  Vi gav dem deres seler på (dem de sov i i barnevognene) vi gik ind og spændte dem op når det sov.
  Vi gjorde det kun 4-5 dage, så havde vi lige som brudt deres nye vane.
  Måske kan i prøve det samme en kort periode?
  Knus mor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maya

  Pil siderne af sengene så det ikke er farligt. Følg dem tilbage hver gang de kommer ud. Det er lettere sagt en gjort og det kræver tålmodighed. Tror desværre ikke det findes lette løsninger

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eline

  Vores dreng gjorde det også et par aftner, da jeg stadig ikke synes, han var gammel nok til få siden af… (1,5 år ish) vi satte os inde på værelse på en stol med ryggen til ham indtil han faldt i søvn (3-5 aftner husker jeg det som). Så var det som om han glemte det igen, og han blev bedt lægge sig ned ligeså snart han rejste sig op.. siden har han ikke gjort det🤷‍♀️🤷‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er enebarn med rigtig mange søskende