Anden til Venstre med Lasse Rimmer (afsnittet blev optaget på Bremen Teater foran et live publikum)

Alt det, der foregår inde i mit hoved

Stephanie Fisker

Jeg har et spørgsmål til dig…

Jeg har besluttet mig for, at jeg vil tale med en psykolog. Dén beslutning tog jeg for ca. otte år siden, men jeg har ligesom bare ikke lige kunne finde tid i kalenderen.. og alle mulige andre dårlige undskyldninger.
Det har været en stor beslutning for mig – ligesom samtlige andre beslutninger i mit liv. Og dét er i øvrigt en af årsagerne til, at jeg gerne vil tale med en psykolog. Jeg har uhyre svært ved at træffe beslutninger. I en sådan grad, at selv de mindste af slagsen, får lov at fylde alt for meget i mit hoved. Jeg kan bruge 10 minutter i et supermarked på at beslutte, om jeg skal vælge de økologiske, tyske æbler eller de ikke-økologiske danske æbler. Så hvis du ser mig i min lokale Kvickly danse forvirret frem og tilbage i “frugt og grønt”, så ved du nu hvorfor.
Det er ret irriterende og jeg bliver så træt af mig selv, når jeg bruger min tid på dén slags og lader ligegyldige ting fylde på dén måde.

Det som jeg mest ønsker hjælp til er, at jeg gerne vil lære at bekymre mig mindre – og ikke lade mig påvirke af alt. Jeg bekymrer mig om alt! Jeg bekymrer mig om oprigtigt bekymrende ting. Og hvis der ikke lige er nogle af dem, så finder jeg bare nogle andre ting, jeg kan bekymre mig om.
Jeg ved, at jeg har et vidunderligt liv, men jeg glemmer nogle gange at være til stede i det, fordi der foregår så meget i mit hoved – og i min krop. Når det i perioder er rigtig slemt, sætter det sig især i min mave – og jeg glemmer at trække vejret helt ned i maven. Min vejrtrækning bliver overfladisk – og det gør mig endnu mere urolig.

Det gjorde stort indtryk på mig, at en veninde sagde til mig, at det udefra set ikke ligner, at jeg lader mig påvirke af ret meget. Det kan jeg faktisk godt se, hvorfor det ikke gør. Jeg er på ingen måde ude på at vise et glansbillede af mit liv. Jeg vil gerne vise jer det hele. “Problemet” er bare, at problemerne som regel foregår mest i mit hoved – og ikke så meget i mit liv. Jeg bekymrer mig rigtig meget om alt muligt, som aldrig bliver til noget. Og det er jo dumt. Det gør også, at jeg bliver ramt af en kæmpe skyldfølelse overfor de mennesker, jeg har omkring mig. Jeg ved jo godt, hvad og hvem der er vigtig for mig – og alligevel bruger jeg tid og energi på alt muligt, som ikke er.
Jeg har nogle fantastiske mennesker i mit liv, som kan hjælpe mig et godt stykke ud af følelsen ved at lytte til mig og tale med mig, men jeg ved, det må være opslidende at “have det ansvar” – og at det må være irriterende, at jeg symptombehandler fra gang til gang, i stedet for at finde frem til mere holdbare løsninger.

Når jeg skriver, at jeg lader mig påvirke af alt, så mener jeg, at jeg lader mig påvirke af både gode og dårlige ting. Jeg tager alt ind – og jeg tænker over alt, jeg sender ud til andre. Jeg bliver så ked af det, når jeg skuffer andre mennesker. Eller endnu være.. gør dem kede af det. Det er aldrig min hensigt. Og når det sker, går hele min verden i stå og al min energi går til dét, indtil det er løst.

Jeg er heldigvis også vildt god til at tage alt det gode ind. Jeg bliver helt vildt glad over de mindste ting.
Jeg bliver også bare helt vildt ked af det over de mindste ting. Jeg vil gerne blive bedre til ikke at lade de få, små, dårlige ting fylde så meget blandt de mange virkelig mange gode.

Jeg er et super analyserende mennesker. Jeg gennem- og overtænker alt. Og Jeg taler om alt. Og så tænker og taler jeg lidt mere om det. Af den grund tror jeg heller ikke, at jeg kommer til psykolog og får en åbenbaring omkring, hvor det hele stammer fra. For det ved jeg sådan set godt. Jeg håber derimod at få nogle teknikker til, hvordan jeg kan ændre mine reaktions- og adfærdsmønstre. For det ved jeg tydeligvis ikke. Eller egentlig tror jeg godt, jeg ved det. Jeg kan bare ikke finde ud af at gøre det.

Jeg har faktisk været meget i tvivl om, hvorhvidt jeg skulle skrive det her blogindlæg eller ej. Dels fordi jeg er bange for at mennesker med “rigtige problemer”, synes jeg er latterlig, men også fordi jeg ikke ønsker at gøre det til et større problem, end det er. For jeg er også enormt glad og taknemmelig – og jeg elsker mig liv og de mennesker jeg har i det. Jeg vil bare så gerne lære at slippe af med de unødvendige bekymringer og tanker, som nogle gange fjerner fokus fra alt det gode og vigtige.

Så nu til mit spørgsmål.. Kan du anbefale en god psykolog til mig?

21 kommentarer

 • Nicoline

  Jeg er præcis samme type – HOLD nu op hvor kan man nå at tænke mange tanker i løbet af meget kort tid 😅
  Jeg er i start 20’erne og er meget bekymret for og har ikke det mindste lyst til at få børn, netop på grund af denne overvældende bekymring. Bekymret for at hvis jeg allerede nu, hvor jeg som single studerende, bliver overmandet af det, hvordan pokker skal jeg også kunne have plads til til også at kunne bekymre mig for børn.
  Havde du nogle tanker/bekymringer om dit eget tankemønster inden du fik børn? 😊

  Tak for en dejlig blog, hvor både lette og tunge emner kan få sin plads 🙌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Jeg kan desværre ikke anbefale en bestemt psykolog, men jeg ville bestemt gå efter en der arbejder med metakognitiv terapi. Det er virkelig effektivt til bekymringstanker. Hvis der er ventetid, kan du eventuelt bruge tiden på at læse “Lev mere, tænk mindre” af Pia Callesen i mellemtiden. Det er om metakognitiv terapi, og den er virkelig god.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben møller

  Hej med dig. Jeg kender dit problem alt for godt. Jer ser dig som en super sej selveronisk sjov og smuk kvinde og en fantastisk kvinde. Jeg tror bare at vi kvinder, møder, koner glemmer hvor seje vi egenligt er . Og vi tænker på alle ander og mærker alle omkring os. Og glemmer nok os selv . Jeg læser selv psykologi. Men tænker at du vil få så meget mere ud af body sds jeg har brugt det selv i mange år og kan anbefale det . Du kommer til at slippe dine bekrymringer på den gode måde og lære en fed side af dig selv at kende og som for dig glad. Jeg kan anbefale en der hedder Pia Maria Ekcham hun er fantastisk. ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hvor er det godt skrevet 😊 For ved du hvad? Det er lige nøjagtigt, som jeg har det!! 😳 Jeg bekymrer mig også om ALT, som mange gange slet ikke viser sig, at være noget!! 🤔 Jeg håber, at du får nogle gode”løsninger”, for det kunne jeg også godt tænke mig at høre… For det var måske noget, som jeg også kunne bruge 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg har også bekymret mig meget og tildels gør jeg stadig. Jeg har lært at bruge et bekymringsrum (som er et kvarter hver aften – ikke lige inden sengetid) så i løbet af dagen skal man, når en bekymring kommer op, skyde den ud af hovedet og gemme den til bekymringsrummet. Det er nemmere sagt end gjort, men med tiden ville det virke. De fleste vil nok opleve at de har glemt mange af bekymringer i løbet af dagen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette

  Line Ejby Andersen – Psykologerne ved Kgs Nytorv. Hun er empatisk, rolig og alligevel skarp til at få skubbet dig videre. Også selvom det er hård arbejde. Jeg er sikker på hun vil få rykket dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg vil ikke anbefale en terapeut, for hende jeg har gået hos, har du lang vej til. Men jeg vil anbefale Dig at vælge en, der kan metalognitiv terapi. Det er godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anders rasmussen

  Hej Stephanie.
  Jeg har også gået til psykolog i en periode og havde præcis de samme tanker omkring at gå til psykolog eller ej.
  Det er en beslutning jeg er enorm glad for jeg tog.
  Jeg kæmpede med b.la. Mange af de samme tanker som du også går med.
  Det vigtigste for mig, var kemien mellem mig og den jeg talte med.
  Jeg skulle igennem 5 forskellige psykologer inden jeg fandt en, som jeg var komfortabelt ved og ikke talte til mig som om jeg var “ødelagt”
  Efter min mening skal din personlighed passe med den du snakker med.
  Psykologer er lige som andre mennesker, de har forskellige metoder at angribe patienter og forskellige måder at kommunikerer på.
  Jeg fik en masse gode værktøjer til, hvad jeg kunne gøre i min hverdag, samt i de situationer, hvor jeg fik de tanker.
  Men du skal ikke være i tvivl om det er meget hårdt og følelses mæssigt drænede.
  Men når alt kommer til alt hjalp det mig.
  Jeg håber mit svar gav en lille smule mening, skulle du have flere spørgsmål er du mere end velkommen til at sende en e-mail.
  Held og lykke med det hele!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Neela Maria Sris, er en virkelig dygtig psykolog. Hende vil jeg helt klart anbefale.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg kan virkelig genkende mange af de ting du skriver. Jeg gik i et metakognitivt gruppeforløb hos Sisse Find for nogle år siden og det har været GULD værd for mig. Her over to år efter, er jeg stadig meget taknemlig for at jeg tog en beslutning om, at arbejde med alle de uendelige bekymringer, der fyldte alt for meget i mit liv dengang. Så jeg kan på det varmeste anbefale Sisse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Jeg er mega glad for min psykolog på Amager, Lene Haulund. Hun er desværre ikke omfattet af sygesikringen, så det er en lidt pebret affære, men hun er mega dygtig og virkelig behagelig at tale med. Jeg har været hos hende ad to omgange, og jeg vendte tilbage til hende med tre års mellemrum, fordi noget af det hun havde sagt, den første gang jeg så hende, virkelig er blevet er livsmantra for mig. Så de varmeste anbefalinger herfra. Christine (og tak for podcast)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natacha Vinding

  Hej Stephanie
  Jeg har også hørt rigtig godt om metakognitiv terapi til lige præcis grublerier og bekymringer. Prøv at hør afsnittet med Maiken Lykke i podcasten Mindcast. Det giver et hurtigt indblik i den verden.
  Jeg kender forresten alt for godt til det du beskriver. For mit vedkommende fylder det endnu mere efter jeg har fået min pige!
  Håber på en opdatering.
  Vh Natacha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Stephanie.
  Jeg kender til det du beskriver i dit indlæg både arbejdsmæssigt og personligt og vil godt kunne hjælpe dig.
  Jeg er psykoterapeut og har terapi på Amager tæt ved lergravsparken. Du er velkommen til at tjekke min hjemmeside ud: mkterapi.dk
  Mvh. Mette 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Stephanie

  Det er jo helt sikkert forskelligt hvad der virker for folk, men jeg har med stor succes deltaget i gruppeterapi (det lyder grænseoverskridende, men det var simpelthen så godt og trygt) hos Cektos på Amagerbrogade. Det er metakognitiv terapi og det har virkelig hjulpet mig til at slippe mine bekymringer og være mere nærværende.

  Held og lykke – og tak for et godt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Markussen

   Jeg kan ikke være mere enig – Metakognitiv terapi er vejen frem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hov, glemte at skrive, at min psykolog er i Kbh, lige ved søerne på Østerbro – cykelturen værd fra Amager én gang om måneden 👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  “Velkommen” til min verden, jeg har altid været en overtænker og bekymret for alt – også hvad andre siger, gør eller mener, jeg har hele indre dialoger om, hvad andre måske siger og mener om mig. Lige så jeg kan overvælde både læge og psykolog. Lige nu kæmper jeg en sindssyg kamp mod mine (mest negative) tanker, kæmpe kærestesorg, omsorgssvigt i barndommen og en ordenligt omgang stress, der lagde mig ned for snart et år siden. Så skriv endelig, hvis du skal bruge kontaktoplysninger på den sødeste og mest fantastiske psykolog. Jeg er så glad for at jeg fik fundet hende, hun gør en kæmpe forskel i mit liv, også i en personlig kamp, der er er opgør med 36 års vaner og tanker, som er mega svært at lave om på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Lene Dahl ved Brøndbyøster torv. Måske et stykke vej fra København, men det hele værd. Jeg har gået hos hende, fordi jeg også lod alle bekymringer – store som små, fylde alt for meget. Så en stor anbefalinger!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malle

  Ved ikke, om det er nogen hjælp. Men min kæreste er særligt sensitiv – måske er du også? 🙂 https://sensitiv.dk/sensitivitet/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Ingen gode råd i forhold til en psykolog, MEN tak for at italesætte det. Jeg håber egoistisk at du vil følge din rejse for så vil min sikkert blive SÅ meget nemmere for hold nu op hvor jeg kender det. Man er på overarbejde konstant i en sådan grad at hver gang folk har kommenteret overfor mig at jeg “har styr på det” eller “sikke en ro du har omkring dig” er min eneste tanke hvordan pokker det kan lade sig gøre når alt andet indvendigt siger det modsatte…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Kære Stephanie
  Tusind tak for et meget ærligt indlæg. Jeg kender det alt for godt, for jeg har det på præcis samme måde selv – har et fantastisk liv, og “burde” ikke have de store bekymringer. Men lige som dig bekymrer jeg mig en masse; og lige som dig bliver jeg også enormt glad over små ting, og sætter virkelig pris på dem.
  Jeg gik for et par år siden hos en psykolog i Bagsværd ved navn Sia Holm. Hun er køreturen værd! Og hun hjalp mig (bl.a.) med netop de problematikker, du beskriver. Hun er så god, at min veninde også begyndte hos hende. Hun er skrap på den helt rigtige måde, og hende kan jeg kun anbefale.
  Alt held og lykke med det <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anden til Venstre med Lasse Rimmer (afsnittet blev optaget på Bremen Teater foran et live publikum)