Babygrød med banan, kokos og kakao

Babygrød med banan, kokos og kakao.

TIP: Ønsker man en helt fin grød – eksempelvis til babyer fra fire måneder – kommes alle ingredienserne i en blender og blendes grundigt.

Se tilberedning af grøden nederst i indlægget.

Vi kører efter BLW (baby-led weaning) metoden med Elva (læs mere om BLW HER), og vi mader hende derfor ikke.
Om dagen spiser hun selv grøden (som laves tyk) med fingrene og forsøger sig også med en ske, men inden sengetid får hun en portion grød, som jeg laver tynd, og som hun drikker af en kop. Til “godnat-grøden” har jeg selvfølgelig blendet alle ingredienserne.

Køkkenet på Kvistens økologiske babygrød med banan, kokos og kakao:

200 gram havregryn

– 100 gram hirseflager
– 100 gram boghvedeflager
– 100 gram bananpulver eller bananflager
– 50 gram kokosfibermel
– 3 spsk. blendede hørfrø (ca. 30 gram)
– 2 spsk. rå kakaopulver (ca. 15 gram)
– 1 tsk. ren vaniljepulver

Bland det hele sammen. Ønsker man en helt fin grød, kommes alle ingredienserne i en blender og blendes grundigt (se ovenstående tip for mere info).

Tilberedning:

Du tilbereder grøden ved at opvarme 3 spsk (ca. 30 gram) grødblanding med 1,5 dl. vand i en lille gryde (eller bare hælde kogt vand over grødblandingen). Rør rundt til den samler sig til en smidig grød. Tag gryden af varmen og tilsæt 1/2 tsk. fedtstof – eksempelvis smør, kokosolie eller en god koldtpresset vegetabilsk olie som hørfrøolie, olivenolie eller rapsolie samt 1/2 dl. vand eller modermælk eller 1 spsk. modermælkserstatning (pulver).
Eventuelle rester bør ikke gemmes og genopvarmes.

Ønsker man at lave “godnat-grøden”, skal man blende alle ingredienserne grundigt, følge ovenstående tilberedningsvejledning, men dog  lave grøden så tynd at den kan drikkes fra kop.

Velbekomme til alle babyer. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.