Bagte figner med appelsin og kanel med vaniljeskyr og mandler

Så er det blevet rigtigt efterår her på kvisten – regn på skråvinduerne, bagte figner og varm krydder-kakao. 🙂BAGTE FIGNER MED APPELSIN OG KANEL MED VANILJESKYR OG MANDLER:
– 4 figner
– 1 økologisk appelsin
– lidt kanel
– 1/2 tsk. ren vaniljepulver
– ca. 2 dl skyr
– en lille håndfuld mandler
– sukrin gold (honning eller sirup kan også bruges)

1. Skær et dybt kryds i fignerne og dryp dem med appelsinsaft.

2. Kom ca. 1 tsk. sukrin gold (smager som brun farin) i hver figen (her kan også bruges honning eller sirup).
3.  Drys med kanel og lidt revet appelsinskal.
4. Bag fignerne ved 200 grader i ca. 8-10 min.
5. Imens røres 2 dl vaniljeskyr op med 1 spsk. sukrin gold (eller honning eller sirup) og ca. 1/2 tsk. ren vaniljepulver.
6. Server fignerne med vaniljeskyr og hakkede mandler – evt. bagte, da det fremhæver smagen.
Bagte mandler:
Bag mandlerne ved 140 grader i ca. 15 min

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.