Banankage med “nutella” glasur

Kender I det med, at man har nogle meget modne bananer til at ligge, og før man når at tænke mere over det, dufter der pludselig af banankage i hele hytten? 🙂
– Sådan blev en skøn og sund banankage mere eller mindre tilfældigt til i går.

Kagen er i øvrigt uden hvidt, raffineret sukker, laktose, gluten. De lækre ingredienser har nemlig præcis det, der skal til, for at lave en lækker banankage.
Opskriften er simpel, nem og hurtig at lave.

(Kagen smager også dejligt uden glasur).

Banankage med “nutella”glasur:
– 3 meget modne bananer
– 3 æg
– 2 dl fedtreduceret mandelmel
– 100 gram usødet æblemos
– 1,5 dl sukrin gold (kan erstattes med kokossukker)
– 2 tsk. bagepulver
– 1 tsk. ren vaniljepulver

1. Tænd ovnen på 160 grader.
2. Pisk æg og sukrin gold/kokossukker sammen.
3. Mos bananerne med en gaffel eller blend dem med en stavblender.
4. Bland resten af ingredienserne i og bland det hele sammen.
5. Kom massen i en smurt form og bag den i ca. 45 min.
6. Når kagen er kølet ned kommes glasuren på.

Nutella-glasur:
– 75 gram smagsneutral kokosolie eller kakaosmør
– 50 gram kokossukker eller dadelsirup
– 2 spsk. mælk – (jeg brugte rismælk)
– 2 spsk. kakaopulver
– 2. spsk. hasselnøddesmør – kan udelades, hvis en almindelig chokoladeglasur ønskes.

Kom alle ingredienser i en gryde og pisk under opvarmning ved svag varme.

Velbekomme.  🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.