Stephanie Fisker

Bananpandekager med kakao

Mine bananpandekager med kanel er den aller første opskrift jeg udviklede, og de er stadig helt klart en af mine yndlings-opskrifter –  og de er storfavorit her på kvisten. Elva er også helt vild med dem, men da babyer helst ikke må få for meget kanel, har jeg lavet en ny udgave af dem – nemlig den her lækre opskrift på bananpandekager med kakao.

Bananpandekager med kakao:
– 4 bananer
– 4 æg
– 5-6 dl. grovvalsede havregryn (indeholder flere fibre end finvalsede)

– 2 dl kokosfibermel
– 1 dl kakaopulver (kan sagtens udelades, hvis man ønsker en mere almindelig pandekage)
– 1 tsk. himalayasalt
– 1 tsk. ren vanilie (eller kornene fra en vaniliestang)
– 1 liter mælk (jeg bruger mandelmælk eller rismælk – da de får en bedre konsistens til stegning og af en eller anden mærkelig grund er langt nemmere at styre end ved brug af almindelig mælk). 

– kokosolie til stegning

Tips:
1. Hvis pandekagerne også er til baby, vent da med at komme salt i og steg de pandekager der er til bebs først.
2. Jeg laver ofte en stor portion (uden salt) til min lille Elva, som jeg fryser ned, så jeg altid har nem mad klar.
3. Steg evt. pandekagerne som små amerikanske pandekager i stedet for store pandekager, da de så kan være lettere og styre under stegningen, og måske også nemmere for børn at håndtere. 🙂
3. For en mere proteinrig pandekage kan man f.eks. tilsætte bipollen og hampfrø. 

Kom alle ingredienser i en blender og blend rigtigt godt. Blandingen passer helt perfekt i en 1,8 liters blender.
Steg dem på en pande i kokosolie. 

Serveringsforslag:
De kan spises uden noget, med marmelade, kokossukker, sukrin, sirup, frisk frugt, hakkede nødder, peanutbutter, hasselnøddesmør, chokolade, kakaonibs etc.
Vi spiser dem oftest med peanutbutter og lidt revet Vivani chokolade  med en kakaoprocent på 92%, som ikke indeholder sukker, men i stedet er sødet med kokoksukker.

 Velbekomme. 🙂
Om mig

Stephanie Fisker

Kontakt mig på Stephaniefisker88@gmail.com