Bønnespaghetti med rødbede og timian i “flødesauce”

Jeg har for nylig gjort mig den fantastiske opdagelse, at stavblendet hytteost opfører sig som flødesauce i pastaretter! Så værsgo’, her får I opskriften på den første, men bestemt ikke sidste, ret “flødesauce”… 🙂

BØNNESPAGHETTI MED RØDBEDE OG TIMIAN I “FLØDESAUCE” MED SOJARISTEDE PINJEKERNER OG PARMASKINKE:
(4 personer)
– En pose bønnespaghetti
– 600 gram rødbeder
– Revet citronskal fra en øko citron
– 2 rødløg, hakket
– 3 fed hvidløg, presset
– 400 gram hytteost (minimum 4%, VIGTIGT ellers skiller det)
– En håndfuld frisk timian, hakket
– 2 spsk. æbleeddike
– En pose pinjekerner (90 gram) 2 spsk. soja
– 60 gram seranoskinke (kan udelades for en vegetarisk udgave)
– 1 rød chili, hakket
– 1 spsk. himalayasalt
– 1 dl vand fra rødbederne

1. Kog rødbederne i 20 minutter. Brug derefter det samme vand til at koge bønnespaghettien som anvist på pakken. Gem 1 dl af vandet til senere brug.
Lad rødbederne køle lidt ned, fjern skrællen (brug evt. engangshandsker) og skær dem i tern.
2. Rist pinjekernerne på en tør pande ved middel varme til de bliver gyldne. Tilsæt 2 spsk. soja og tag panden af blusset.
3. Bag seranoskinken ved 200 grader i 15 min og hak det derefter.
4. Blend hytteosten med en stavblender.
5. Sauter rødløg, chili og hvidløg i nogle minutter og tilsæt derefter rødbedetern og citronskal.
6.Tilsæt æbleeddike og derefter den blendede hytteost og den gemte rødbede/spaghetti-vand. Lad det simre nogle minutter. Tilsæt frisk timian og bland det sammen med bønnespaghettien.

Server med sojaristede pinjekerner og hakket parmaskinke.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.