Broccolipizza med blommer, figner, gedeost og hjemmerørt balsamico glace

Yet another pizza

Ja, jeg har jo før givet jer opskrifter på diverse pizzatyper i forskellige kost retninger – deriblandt meatza (kødpizza) og pizza med blomkålsbund – og nu får I endnu én i grøntsagsfamilien.

Lad mig præsentere jer for…

VEGETARISK GLUTENFRI PIZZA MED BROCCOLI-BUND.

BROCCOLI PIZZABUND:
(Til en stor pizza)
– 1 broccolihoved – ca. 500 gram
– 2 æg
– 2 dl mandelmel (mandler du selv blender til mel) eller 1-2 spsk. fiberhusk.
– 2 spsk. oregano
– 1 tsk. salt
– lidt friskkværnet peber

“PIZZASAUCE”:
Bland ca. en halv dl olivenolie med 1-2 fed hvidløg.

TOPPING:
Blommer, tørrede figner, gedeost, valnødder, frisk ruccola og hjemmerørt balsamico glace.

HJEMMERØRT BALSAMICO GLACE:
Bland lidt honning op med en god balsamico eddike.

1. Tænd ovnen på 250 grader.
2. Vask broccolihovedet og lad det tørre på et rent viskestykke (det må ikke være vådt, når du blender det).
3. Skær det i passende stykker og giv det en tur i en foodprocessor (jeg vil tro det med lidt tålmodighed, også kan lade sig gøre i en almindelig blender).
4. Tilsæt de resterende ingredienser og blend det til en ensartet masse.
5. Fordel massen som en pizzabund på en bageplade beklædt med bagepapir.
6. Bag pizzabunden helt nederst i ovnen i 15 min.
7. Skru ned for ovnen til 200 grader.
8. Smør “pizzasaucen” på pizzabunden.
9. Tilsæt topping (ikke ruccola og balsamico glace) og bag hele pizzaen i ca. 10 min ved 200 grader.

10. Kom ruccola og balsamico på pizzaen.

Velbekomme og god weekend. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.