Chiang Mai – en by i vores ånd

Chiang Mai har været god til os! Kasper og jeg er begge typen, der keder og beklager sig efter at have ligget ved poolen en time.
Oplevelsesbyen Chiang Mai er derfor lige en by for os, da den byder på et væld af aktiviteter og en bred vifte af kulinariske oplevelser fra verdens forskellige køkkener.- Vi har gået, løbet og cyklet byen tynd uden plan eller tidsfornemmelse. På den måde lader vi tilfældighederne forme vores dag, og følelsen af frihed, ved ikke at kende tid eller sted, er fantastisk. Vi er flere gange kommet tilbage til vores guest house om aftenen, uden at have nogen idé om, hvad klokken var blevet. Rebeller, I know. 🙂Vi har været på et hav af markeder – blandt andet aften-, design, mad- og søndags-marked, hvor især sidstnævne, var noget for sig. Her forvandlede flere kilometer lange gader sig til et mennesketæt og stemningsfyldt marked med mulighed for at handle sig til næsten alt mellem himmel og jord.

Vi har drukket lækre cappuccinoer på byens mange kaffebarer, spist på gadekøkkener, thairestauranter, fransk restaurant, en del vegetariske og veganske cafeer og sidst men bestemt ikke mindst, har vi spist på en KÆMPE thai restaurant med en helt overdrevet buffet, som bød på alt hvad hjertet end måtte begære – og mere til… Jeg elsker at udfordre mine smagsløg, og nægter at acceptere, hvis der er noget, jeg ikke kan lide. Som eksempelvis koriander. For to år siden rejste jeg rundt i Thailand med min søster Cille, og dengang hadede jeg koriander ligeså meget, som Kasper gør nu – altså på; FY-FOR-SATAN-nu-ødelagde-de-IGEN-min-mad-med-den-lorte-plante-måden. Nu elsker jeg koriander, spiser dem rent og blærer mig med det overfor stakkels Kasper, som ikke engang kan holde min koriander ånde ud. Jeg er stolt af mig selv.
Men selv jeg blev virkelig sat på prøve på kæmpe restauranten. Thaierne spiser altså nogle suspekte ting.
Til gengæld tilberedte vi selv maden på en mini-grill, som blev placeret på vores bord, hvilket bestemt ikke gjorde oplevelsen mindre interessant.
Restauranten huser hver eneste aften mellem 1000-2500 gæster, og stedet mindede mest af alt om en fabrik. Det lille køkken på kvisten, kunne i hvert fald godt gå hjem og lægge sig.
Hele oplevelsen var meget speciel og spændende men med tilnærmelser til det absurde, da det hele simpelthen var så overvældende.

Udover at spise god og interessant mad, har vi gået tur i byens smukke park, set dragshow, været i spillecenter, på madlavningskursus og brugt en dag i junglen med elefanter.
Dagen med elefanterne var virkelig noget særligt. Følelsen af at være så tæt på SÅ stort et dyr, var på en og samme tid fascinerende og grænseoverskridende.
Vi red på dem gennem junglen, fodrede dem, vaskede dem og badede med dem.
Vi fik – selvfølgelig, hvis I spørger Kasper – “the elephant king”, da konger åbenbart hænger ud med andre konger, i følge ham.

Imens vi red gennem den smukke jungle på konge-elefanten, hoppede rar thai kameramand livligt efter (især) os, og tog tonsvis af billeder. Kasper, som på dette tidspunkt, var blevet grebet af kongerollen – og som i øvrigt også var overbevist om, at det var ham, der styrede elefanten og ikke omvendt – bad den rare mand, om kun at tage billeder, når det var ham der sad forrest på elefanten.

Den perfekte afslutning på en fantasisk dag, var da den rare thai mand som i øvrigt udover kamera, bar blomstret tørklæde og et par løse hofter, tog fat i mig med følgende thai-engelske ord: “You go home noooow, but lib him wit meeee”, imens han flirtende pegede på Kasper, og grinede som Mr. Chow fra Hangover.

Find ud af om Kasper kom med videre på rejsen næste gang…

To be continued…

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.