Chokolade mugcake med center af peanutbutter

Det her er altså genialt. Mugcake hedder den smarte lille opfindelse, som, kort fortalt, er en kage bagt i en kop på under to minutter.Den kan laves på mange måder og jeg har forsøgt mig med et par af dem og er kommet frem til følgende lækre opskrift, som jeg vil starte med at dele med jer.

Chokolade-mugcake med center af peanutbutter:

– 1 dl havremel (havregryn blendet til mel)
– 1/2 banan
– 2-3 spsk. kakaopulver
– 3 spsk. mælk – jeg brugte mandelmælk
– 2 spsk. sødning – jeg brugte sukrin.
– 2 æggehvider – svarer til 3-4 spsk. flydende æggehvider.
– 1 tsk. bagepulver
– lidt ren vaniljepulver
– er nip salt
– evt. en spsk. kokosolie
– ca. 1/2 spsk. peanutbutter.

Alle ingredienser, undtaget peanutbutter, blandes og piskes sammen.
Hæld det i en smurt kop – fyld koppen ca. halvt op, da den hæver en del.
Kom peanutbutter i midten af blandingen.
Giv den en tur i mikrobølgeovnen i 1-2 minutter – prøv jer lidt frem, da det varierer fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn.
Vend kagen ud på en tallerken og nyd din friskbagte mugcake.

Velbekomme. 🙂

Lige en videregivelse af en hyggelig tradition…
Da min kæreste Kasper og jeg var i Thailand i januar, mødte vi et berejst par, som gav os tippet om “kop-traditionen”. Når de besøger et nyt sted i verden, køber de den mest “turistede” kop, de kan finde – så hver gang de drikker en kop kaffe, bliver de mindet om dejlige oplevelser fra den pågældende kops købssted.
Vi har taget traditionen til os og synes det er skønt, at vi under morgenkaffen, f.eks. bliver mindet om vores fantastiske tur til Barcelona og drømmer os tilbage til varmen, god mad og rødvin. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.