Chokoladebrownies med appelsin og græskar

Chokoladebrownies med appelsin og græskar

Glædelig 3. søndag i advent. 🙂

De her chokoladebrownies med appelsin og græskar havde jeg med på mine julekurser, som en lille en overraskelse til kursisterne. Vi lavede en konkurrence ud af det, som gik ud på, at gætte kagens ingredienser.

– Kun én person på de to julekurser gættede at hovedingrediensen i de her chokoladebrownies, er græskar.

Der er i øvrigt hverken hvidt, raffineret sukker, mel og mælk i de her lækre chokoladebrownies.

Det er altså en alletiders adventsgave, hvis I spørger mig! 😀

Chokoladebrownies med appelsin og græskar:
– 400 gram hokkaidogræskar (vægten er efter de er bagt og uden skal)
– 3 æg
– 150 gram sukrin gold eller kokossukker
– 100 gram kokosolie
– saften fra en øko appelsin
– revet skal fra en halv/hel øko appelsin (kun det yderste lag – det hvide er bittert)
– ca. 40 gram kakaopulver
– 1 tsk. ren vaniljepulver
– 1 tsk. bagepulver
– evt. hakket Vivani chokolade sødet med kokossukker

1. Skyl græskaret, skær skallen af og fjern kernerne i midten. Skær det i både og bag det ved 175 grader almindelig ovn i ca. 30 minutter.
2. Kom alle ingredienserne – undtaget kakao, appelsinskal og chokolade – i en blender og blend grundigt.
3. Bland kakao, appelsinskal og chokolade i dejen og kom den i en smurt form.
4. Bag kagen ved 175 grader almindelig ovn i ca. 25 minutter

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.