Chokoladekage med choko-karamel topping

CHOKOLADEKAGE MED CHOKO-KARAMEL TOPPING:

Chokoladekage:
– 5 æg
– 200 gram kokossukker
– 100 gram kakaosmør
– 100 gram fedtreduceret mandelmel
– 40 gram kakao
– 1 tsk. ren vaniljepulver
– 1 tsk. bagepulver

Choko-karameltopping:
– 250 gram dadler (vægten er efter stenene er fjernet)
– 50 gram Vivani 92% chokolade sødet med kokossukker
– 1/2 tsk. ren vaniljepulver

1. Tænd ovnen på 160 grader.
2. Pisk æg og kokossukker grundigt og luftigt med en elspisker.
3. Smelt kakaosmør ved meget svag varme og kom det derefter i æggeblandingen. Tilsæt også kakao, vanilje og bagepulver og pisk det sammen. Tlsæt derefter mandelmelet og pisk det sammen.
4. Kom kagedejen i en smurt form og bag den i ca. 25 min.

Imens kagen er i ovnen, laves toppingen…

1. Kom dadlerne i en skål.
2. Smelt chokoladen over vandbad og hæld det derefter i skålen med dadlerne.
3. Tilsæt vaniljen og blend det hele grundigt med en stavblender.
4. Kom choko-karameltoppingen på den afkølede kage.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.