Chokoladekage med kaffe og knas

Chokoladekage med kaffe og knas

Jeg har en kaffedate med den her chokoladekage med kaffeknas. 🙂

Udover at smage knasende lækker er den også uden hvidt, raffineret sukker, gluten og laktose.

Jeg er vild med kombinationen mellem den svampede chokoladekage og den knasende kaffe-topping.

Den perfekte kage for kaffe-elskere. 🙂

Chokoladekage med kaffe og knas:

Det skal du bruge:

Kage:

– 2 æg
– 2 dl kokossukker
– 1 dl stærk kaffe
– 1 dl kakao
– 2 dl kokosolie (evt. smagsneutral)
– 2 dl fedtreduceret mandelmel
– 1 tsk. vanilje
– 1 tsk. bagepulver

Topping:
– En plade chokolade med en kakaoprocent på 75 (jeg bruger Vivani der er sødet med kokossukker)
– 2 spsk Kakaonibs

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 160 grader almindelig ovn.

2. Kom æg, kokossukker og ren vaniljepulver i en skål og pisk det grundigt med en elpisker.

3. Tilsæt smeltet (ikke varm) kokosolie, kaffe og bagepulver og pisk igen.

4. Tilsæt fedtreduceret mandelmel og kakao og pisk en sidste gang.

5. Kom kagedejen i en smurt form (20×20 cm) og bag den i 25-30 minutter.

6. Når kagen er afkølet: Smelt chokoladen over vandbad og hæld det over kagen. Drys med kakaonibs og finthakkede kaffebønner.

Kagen opbevares på køl.

Husk at vælge en chokolade uden laktose og gluten, hvis du er allergisk.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.