Chokoladekage med olivenolie og himalayasalt

Hvis du er til de helt dybe, mørke chokoladekager så er den her kage lige noget for dig! 🙂

I sommeren 2013 fandt Kasper og jeg den lækreste tapasbar i Barcelona, hvor vi fik en dessert, som jeg ikke har kunne få ud af hovedet siden…

Desserten bestod hovedsageligt af chokolade, olivenolie og salt, som jeg umiddelbart syntes lød lidt mærkeligt, men som ved første bid bare gav SÅ god mening! Den smagte helt fantastisk, og det var med dén i tankerne, jeg udviklede opskriften på følgende chokoladekage – som i øvrigt er fri for mel, mælk og raffineret sukker?

CHOKOLADEKAGE MED OLIVENOLIE OG HIMALAYASALT:
– 150 gram usaltede cashewnødder
– 150 gram kokossukker
– 50 gram kakaopulver
– 4 æg
– 1 dl olivenolie
– 1 tsk. bagepulver
– 1/2 tsk. himalayasalt

1. Tænd ovnen på 160 grader.
2. Blend cashewnødderne til fint mel i en blender.
3. Kom æg og kokossukker i en skål og pisk det grundigt sammen med en elpisker.
4. Tilsæt resten af ingredienserne og giv det endnu en omgang med elpiskeren.
5. Kom kagedejen i en form smurt med olivenolie og bag den i ca. 25 min.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.