Chokoladeroulade

Der er ved at gå roulade-kavalkade i dén her på Kvisten. 🙂

Og også denne roulade er glutenfri og sukkerfri. Den indeholder også skjult avocado, som ikke kan smages, men som giver fyldet en skøn konsistens.

CHOKOLADEROULADE:
Dej:
– 3 bananer
– 3 æg
– 50 gram fedtreduceret mandelmel
– 1 tsk. ren vaniljepulver
– evt. 1 tsk. bagepulver

Fyld:
– 1 avocado
– 1 dl hytteost
– 2 spsk. kakaopulver
– ca. 10 dadler (dem i bakker – husk at fjerne stenene – juster antallet efter din søde tand) 🙂

1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Del æggene så æggehviderne kommes i én skål og æggeblommerne kommes i en anden.
3. Pisk æggehviderne stive med en elpisker.
4. Kom bananer, fedtreduceret mandelmel, vaniljepulver og bagepulver i skålen med æggeblommerne. Blend det med en stavblender eller kom det i blenderen og blend grundigt. Vend forsigtigt æggehviderne i blandingen (her skal der ikke piskes – brug evt. en ske).
5. Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og jævn det ud som en rektangel, som skal være ca. 1,5 cm tyk. Bag bunden i ca. 20 min. Bunden skal være gylden, men ikke have for meget.
6. Kom avocado, hytteost, kakaopulver og dadler i en skål og blend det grundigt med en stavblender.
7. Vend bunden ud på et andet stykke bagepapir – så bunden ligger øverst. Fjern det øverste stykke bagepapir, og smør bunden med fyldet. Rul den til en roulade (det er nemmest at gøre, imens den stadig er varm).

Drys evt. med sukrin melis. 🙂

Velbekomme. 😊

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.