Figentærte

Figentærte

Figentærte

Det er blevet efterår siden sidst.. som I ved, er der sket en del her på kvisten.
Vi er kommet på plads i København og jeg har (læs; ENDELIG) haft lidt tid og overskud til at lave et par nye opskrifter.

Der er vist ingen grund til at trække tiden yderligere. I har ventet og været tålmodige længe nok – og tak for det. <3

Så værsgo’ her har I opskriften på en dejlig efterårstærte med figner.
Den indeholder hverken raffineret sukker, gluten eller laktose.
Den smager virkelig dejligt – uimodståeligt dejligt, er der nogen, der mener (Læs; Elva – se photobombed billede). 😀
Elva kunne bogstavelig talt ikke kunne lade den være, og det blev ikke nemmere, da hun havde smagt den. 😀

Jeg håber, I får det på samme måde med den tydeligvis uimodståelige figentærte, når I laver den. 🙂

Det skal du bruge:

Tærtebund:

– 75 gram havremel (blend selv havregryn til mel)
– 75 gram fedtreduceret mandelmel
– 50 gramkokossukker
– 50 gram kokosolie
– 1 æg
– 1/2 tsk. ren vaniljepulver
– en knivspids himalayasalt

Tærtecreme:

– 100 gram kokosolie
– 100 gram mandler
– 100 gram kokossukker
– 2 æg
– 1/2 tsk. ren vaniljepulver

Topping:

– 6 figner
– saften fra en appelsin
– 1 tsk. kanel

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Skær fignerne i kvarte og læg dem i appelsinsaft blandet med kanel.
3. Bland alle de tørre ingredienser til tærtebunden sammen i en skål. Tilsæt derefter smeltet (ikke varm) kokosolie og æg og saml tærtedejen. Tryk tærtedejen ud i en smurt tærteform.
3. Smelt også kokosolien til tærtecremen, blend mandlerne fint til de begynder at afgive olie og bland derefter alle ingredienserne til tærtecremen sammen i en skål. Fordel tærtecremen over tærtebunden.
4. Tag fignerne op af appelsinsaften og fordel dem på tærtecremen.
5. Bag tærten i ca. 45 minutter.

Serveringsforslag: Server den evt. med en klat skyr blandet med ren vanilje og lidt sirup.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.