Frøhapsere (snackbar med tre slags frø – sesamfrø, chiafrø og hampfrø)

Frøhapsere

Frøhapsere

De her lækre snack-barer indholder sesamfrø, chiafrø og hampfrø – og derfor også en masse sunde fedtstoffer. Jeg spurgte jer på min instagramprofil, hvad jeg jeg skulle kalde dem, da det bedste jeg kunne komme op med var “frø-bar”. 😀

Jeg fik en masse gode bud – eksempelvis:

KasBAR
Fiskers stænger
Frøsnitter
Lækkerknæk
Frø-tastiske barer
Frøkant
Bar(e)-frø

😀

Det var dog “Frøhapsere” der gik mest igen, så den gik jeg med.

Frøhapserne er gode som snack, på farten, i madpakken eller når lækkersulten melder sig. 🙂
De er allerede godkendt af kræsne børn. Ikke mine egne. De er altædende – så dem kan man ligesom altid regne med.
De er et taknemmeligt publikum at lave mad til.
Baldur udbryder et begejstret og højt “UHMM”, hvor eneste gang, han får noget serveret – ligemeget om det er blegselleri, oliven eller chokolade. 😀
Jeg havde besøg af min mødregruppe den dag jeg havde lavet dem, og både (kræsne) børn og voksne var vilde med dem. 🙂

Frøhapserne indeholder hverken raffineret sukker, mel (gluten) eller mælk (laktose), og jeg synes, de er et ret godt alternativ til købe-müslibaren.

Frøhapsere:

– 2 dl sesamfrø
– 1 dl chiafrø
– 1 dl afskallede hampfrø (jeg bruger dem fra Unik Food)
– 1 dl kokossukker
– 1 dl vand
– 1 tsk. kanel
– 1/2 tsk. ren vaniljepulver
– 1/8 tsk. salt

Sådan gør du:

1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
2. Tilsæt vand og rør det sammen og lad det sætte sig i ca. 10 min.
3. Tænd ovnen på 200 grader
4. Fordel massen i ca. en centimeters tykkelse på en bageplade beklædt med bagepapir.
5. Bag det i ca. 50 minutter, skær dem ud som ønskes størrelse barer, imens de stadig er varme og lad dem derefter køle ned på en rist (ikke plade), så de kan blive sprøde.

Tip: Hvis du ønsker en mere sød bar, kan du tilføje 1/2-1 dl mere kokossukker. Baren vil naturligvis blive sødere, men også mere karamel-agtig og endnu mere crunchy.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.