Fuldkornstærte med kartofler, spinat, svampe og hytteost

FULDKORNSTÆRTE MED NYE, DANSKE KARTOFLER, SPINAT, SVAMPE OG HYTTEOST:

FULDKORNSBUND:
– 200 gram mel (jeg brugte 50 gram rugmel, 100 gram fuldkornsspeltmel og 50 gram grahamsmel).
– 1 dl olivenolie
– 1 æg
– 1/2 tsk. himalayasalt
– evt. 1-2 spsk. vand

1. Ælt det hele godt sammen.
2. Rul dejen ud så den passer til tærtefadet og beklæd det med dejen.
3. Bag tærtebunden ved 200 grader i 15 min.

FYLD:
– 300 gram nye, danske kartofler
– 250 gram spinat
– 100 gram brune champignon
– 1 løg
– 2 fed hvidløg
– 2,5 dl hytteost
– 4 æg
– 3 tomater
– smag til med kryddersalt, peber pg chiliflager (Urtekram).
– evt. lidt god parmesan til topping

1. Skyl kartoflerne, og skær dem over en gang eller to. Kom dem, kryddersalt, friskkværnet peber og lidt olivenolie i en plastikpose og ryst det godt sammen. Fordel kartoflerne på en beklædt bageplade og bag dem ved 200 grader i ca. 30 min.
2. Pres hvidløg og hak løg, svampe og spinat groft.
3. Steg løg og hvidløg i et par minutter, tilsæt derefter svampe og spinat. Når spinaten er faldet sammen, krydres der med salt, peber og chiliflager.
4. Pisk æg og hytteost sammen. Bland derefter spinat/svampe-blandingen og kartofler deri, og hæld det derefter i den forbagte tærtebund.
5. Skær tomaterne i skiver og læg dem ud over tærten.
6. Bag tærten ved 200 grader til æggemassen har sat sig – ca. 15 min.
Riv evt. lidt god ost udover tærten 5-10 min. før den er færdigbagt.

Server evt. med “Verdens bedste pesto”.

VERDENS BEDSTE PESTO:
– Et bundt økologisk basilikum
– Et bundt økologisk persille
– 2 dl god olivenolie
– 3 fed hvidløg
– 75 gram pinjekerner
– 75 gram god parmesan ost
– 1/2 spsk. honning
– 1/2 spsk. citronsaft
– ca. 1/2 tsk. salt
– lidt friskkværnet peber

1. Rist pinjekernerne på en tør pande til de tager farve.
2. Vask krydderurterne og brug alle bladene.
3. Bland det hele sammen i en blender og blend (eller en foodprocessor, hvis man har sådan én – kommer an på, hvilken konsistens, man ønsker).

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.