Fuldkornstærte med kylling, broccoli og estragon

Siden jeg lavede den her tærte første gang, har den indtaget middagsbordet mange gange. Den er blevet spist som frokost, tilbehør, til grillspyd og meget andet.

Den er virkelig et hit her på Kvisten. Selv vores venners lille dreng, som ellers nægter at spise broccoli, guffede i sig. Det ultimative “godkendt” stempel! 😀

Note: De gange jeg har brugt den som tilbehør, har jeg lavet den uden kylling.

FULDKORNSTÆRTE MED KYLLING, BROCCOLI OG ESTRAGON:

Fuldkornsbund:
– 200 gram mel (jeg brugte 50 gram rugmel, 100 gram fuldkornsspeltmel og 50 gram grahamsmel).
– 1 dl olivenolie
– 1 æg
– 1/2 tsk. himalayasalt
– evt. 1-2 spsk. vand

1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
2. Ælt det hele godt sammen.
3. Tryk dejen ud så den passer til et smurt tærtefad.
4. Bag tærtebunden i 15 min.

Fyld:
– 300 gram kylling
– 1 broccoli
– 5 æg
– 200 gram hytteost
– 1 spsk. dijonsennep
– en håndfuld frisk estragon, hakket
– 1 tsk. himalayasalt og friskkværnet peber
– 1 bøffelmozzarella

1. Skær kyllingen i tern og sauter dem på en varm pande i nogle få minutter. Fordel kyllingen på tærtebunden.
2. Skær broccolien i tern og kom dem i kogende vand i 2 min. Hæld vandet fra og fordel broccolien på tærtebunden.
3. Kom æggene i en skål, pisk dem sammen og tilsæt hytteost, estragon, dijonsennep, himalayasalt og friskkværnet peber og rør det hele sammen. Hæld æggemassen udover tærtebunden med kyllingen og broccolien.
4. Skær bøffelmozzarellaen i skiver og fordel dem udover tærten.
5. Bag tærten i ca. 25 min. ved 200 grader almindelig ovn.

Server evt. med min lækre brønkarsepesto…

BRØNDKARSEPESTO:
– 1 bundt brøndkarse (bladene)
– 1 dl olivenolie
– 30 gram parmesanost
– 50 gram mandler
– 2 spsk. soja (tamari)
– 1 fed hvidløg
– 1 tsk. citronsaft
– 1 tsk. akaciehonning
– smag til med himalayasalt og friskkværnet peber

1. Rist mandlerne på en tør pande ved svag/middel varme til de tager lidt farve. Kom derefter soja på panden og lad det sætte sag på mandlerne.
2. Kom de sojaristede mandler og resten af ingredienserne i en skål og blend det hele sammen med en stavblender.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.