Fuldkornstærte med oksekød i tomat og “fløde”-sauce og oregano-dressing

Hvad skal du have til aftensmad? Jeg har et godt bud!

Hvad med denne lækre fuldkornstærte med plantefars i tomat og “fløde”-sauce (blendet hytteost), masser af grøntsager og urter og en frisk oregano-dressing?!

Fuldkornstærte med plantefars, tomat og oregano-dressing:
Fuldkornsbund:
– 200 gram mel (jeg brugte 50 gram rugmel, 100 gram fuldkornsspeltmel og 50 gram grahamsmel).
– 1 dl olivenolie
– 1 æg
– 1/2 tsk. himalayasalt
– evt. 1-2 spsk. vand

1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
2. Ælt det hele godt sammen.
3. Tryk dejen ud så den passer til et smurt tærtefad.
4. Bag tærtebunden i 15 min.

Tærtefyld:
– 5 æg
– 200 gram hytteost
– 300 gram plantefars
– 1 rød peber, i tern
– 2 løg, hakket
– 4 fed hvidløg, presset
– 1-2 røde chili, finthakket (fjern evt. kernerne, hvis det ikke skal være for stærkt)
– 1 squash, groftrevet
– 2 spsk. paprika
– 1 bundt frisk basilikum
– 1/2 dåse hakkede tomater
– 1/2 aubergine, i tynde skiver vendes i lidt olivenolie
– 100 gram feta
– revet citronskal fra en øko citron
– frisk oregano
– himalayasalt og friskkværnet peber

1. Sauter løg og hvidløg i nogle minutter, tilsæt og svits paprika og tilsæt oksekød, rød peber og citronskal og svits igen i nogle minutter. Tilsæt derefter squash og basilikum. Tilbered plantefarsen som anvist på pakken.
2. Kom æggene i en skål, pisk dem sammen og tilsæt hytteost, hakkede tomater, 1 tsk. himalayasalt og friskkværnet peber og rør det hele sammen. Hæld æggemassen udover tærtebunden med plantefarsblandingen.
4. Læg aubergineskiverne udover tærten og fordel fetaen til sidst.
5. Bag tærten i ca. 30 min. ved 200 grader almindelig ovn.

Oregano-dressing:
– 1 bundt frisk oregano
– 2 dl skyr
– 1 tsk. citronsaft
– 1/2 tsk. honning
– 1/2 tsk. himalayasalt
– 2 fed hvidløg, presset

Kom det hele i en skål og blend det med en stavblender.

Server tærten med oregano-dressing.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.