GLUTENFRI, SØDE KERNEBOLLER:
(10-12 boller)
– 1 dl hørfrø
– 2,5 dl vand
– 2 dl mandler (kværnes til groft mel i en tør blender)
– 3 spsk. solsikkekerner
– 3 spsk. græskarkerner
– 1 tsk. salt
– 4 æg
– 2 spsk. kokosolie eller kokossmør (kokossmør er smagsneutral) – olivenolie er sikkert også helt fint.
– 1 dl gojibær
– Evt. et lille drys kanel, vanilje, kardemomme…
Aftenen inden:
1. Chiafrø og hørfrø sættes i blød i vandet.
2. Mandlerne kværnes til groft mel i en tør blender.
3. Tilsæt mandelmelet og resten af ingredienserne til Chia/hørfrøblandingen og rør det hele godt sammen. Sæt låg på og i køleskabet natten over.
Næste dag:
1. Tænd ovnen på 200 grader
2. Brug to skeer til at lægge klatter af dejen på en bradepande med bagepapir.
3. Bages i 20-25 min.
Vi fik dem med hjemmelavet, sund Nutella, som tager 10 min. at lave og smager helt fantastisk!!
– 100 gram hasselnødder
– 250 gram bløde og saftige dadler (jeg foretrækker dem med sten – HUSK at fjerne stenene!)
– 1 tsk. ren vaniljepulver eller kornene fra en vaniljestang
– 4 spsk. kakaopulver
– 3 spsk. kokosolie
– 3 spsk. vand
1. Blend hasselnødderne til mel i en tør blender.
2. Blend resten af ingredienserne for sig.
3. Bland melet i daddel-massen.