Stephanie Fisker

Græskar muffins

Min græskar fascination er efterhånden en meget ringe bevaret hemmelighed og da jeg vågnede i dag, havde jeg den vildeste pumpkin craving, hvilket resulterede i disse lækre muffins uden gluten, laktose og raffineret sukker. 

GRÆSKAR MUFFINS:
(ca.12 stk.)
– 4 dl havremel – blendede havregryn
– 3 dl græskarpuré – enten fra dåse eller hjemmelavet – se vejledning nederst i opslaget.
– 1 dl æblemos (urtekram)
– 3 æggehvider (1 æggehvide svarer til ca. 4 spsk. flydende æggehvider).
– 1,5 dl sødning – jeg brugte 1 dl sukrin og 1/2 dl kokossukker.
– 2 tsk. kanel
– 1 tsk. stødt ingefær
– 1/2 tsk. stødt muskatnød
– 1/2 tsk. stødt nelliker
– 1 tsk. bagepulver
– 1/2 tsk. natron
– 1/2 tsk. salt

1. Tænd ovnen på 180 grader.
2. Bland alle ingredienserne i en skål og pisk det hele godt sammen.
3. Hæld massen i en muffinsform – enten smurt eller beklædt med papir muffinsforme.
4. Bag dem i ca. 20 min.

Serveringsforslag:
Som de er, med honning, med hakkede nødder eller med en glasur af flødeost, honning og lime.

HJEMMELAVET GRÆSKARPURÉ:– Et hokkaido græskar.

1. Vask hokkaido græskaret grundigt.
2. Halver det og fjern kernerne med en ske.
3. Skær græskaret i både.
4. Bag det ved 130 grader varmluft i ca. en time – til de er møre.
5. Lad bådene køle lidt af og fjern skrællen forsigtigt med en kniv – jeg fjernede ikke al skrællen.
6. Blend græskar bådene med en stavblender – tilsæt evt. en smule vand.

Velbekomme. 🙂

Om mig

Stephanie Fisker

Kontakt mig på Stephaniefisker88@gmail.com