Græskarbrød/kage

Den perfekte efterårskage!Der er gået græskartema i den herhjemme…
i dag får I opskriften på græskarbrød/kage, eller-jeg spiser-det-hele-lækkert”.
– Hvis man er til svampede banankager og krydrede gulerodskager, vil følgende opskrift helt sikkert være et hit.

GRÆSKARBRØD/KAGE
– 2,5 dl havremel – blendede havregryn.
– 1 dl kokosmel – den helt fintmalede slags – ikke flødebolle slagsen.
– 1,5 dl valgfri mel – jeg lavede en glutenfri version og brugte derfor 0,75 dl groft rismel og 0,75 dl boghvedemel.
– ca. 2,5 dl hjemmelavet græskarpuré eller en dåse græskarpuré.
– 4 dl mælk – jeg brugte rismælk
– 1,5 dl sødning – jeg brugte sukrin gold – måske lidt mindre, hvis du bruger honning eller sirup.
– 2 æg
– 1 spsk. bagepulver
– 1/2 tsk. ren vaniljepulver
– 1 tsk. salt
– 2 tsk. kanel
– 1/2 tsk stødt nelliker
– 1/2 tsk stødt muskatnød
– 1 tsk. stødt ingefær
– 1 tsk. æbleeddike

1. Tænd ovnen på 180 grader
2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
2. Tilføj derefter alle de våde og bland/pisk sammen.
3. kom massen i en smurt form – drys evt. lidt sukrin gold og havregryn over kagen – og bag den i ca. 50 min.
4. Lad kagen nedkøle – det er faktisk en af de kager, der bliver endnu mere lækker og svampet, når den er kold. – Her vil min søster Cille helt sikkert være uenig, da hun mener udsagnet “kagen er bedst kold”, er en skrøne.

Serveringsforslag:
Som den er, med nøddesmør eller en glasur af flødeost.

Man kan købe græskarpuré på dåse i Superbest butikkerne, eller man kan lave det selv.

HJEMMELAVET GRÆSKARPURÉ:
– Et hokkaido græskar.

1. Vask hokkaido græskaret grundigt.
2. Halver det og fjern kernerne med en ske.
3. Skær græskaret i både.
4. Bag det ved 130 grader varmluft i ca. en time – til de er møre.
5. Lad bådene køle lidt af og fjern skrællen forsigtigt med en kniv – jeg fjerner ikke al skrællen.
6. Blend græskar bådene med en stavblender – tilsæt evt. en smule vand.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.