Grove burgerboller

Det er svært at finde en mere perfekt grov burgerbolle end denne. Så er det sagt! 🙂

Grove burgerboller:
– 20 gram gær
– 2,5 dl rismælk
– 2 spsk. sirup eller honning
– 2 tsk. himalayasalt.
– 1/2 ? 1 tsk. kardemomme
– 1 æg
– 1/2 dl smagsneutral kokosolie eller olivenolie
– 100 gram rugmel
– 100 gram groft mel (f.eks. fuldkornsspelt)
– 100 gram havregryn
– 250- 300 gram hvedemel
– Æg til pensling og sesamfrø til drys

1. Opløs gæren i lunet rismælk og rør sirup, kardemomme, olie, salt og æg i.
2. Rør derefter rugmel, grahamsmel og havregryn deri. Dernæst tilsættes hvedemel efter behov, imens der æltes.
3. Ælt grundigt.
4. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. en time og del den derefter i det ønskede antal (ca. 12 stk.)
5. Rul dem til boller, og tryk dem flade til cirka 2. cm i højden.
6. Lad dem efterhæve i 30 min.
7. Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø.
8. Bag bollerne i 10-12 min. ved 210 grader.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.