Gulerodskage med butterbeans

GULERODSKAGE – SOM VOR MOR IKKE LAVEDE DEN – MED TO SLAGS GLASUR:
– 1 dåse butterbeans
– 3 æg
– 300 gram gulerødder -groftrevne
– 2 dl æblemos – jeg bruger den fra Urtekram, som ikke indeholder andet end æbler.
– 150 gram mandler – blendet til mel i en blender eller foodprocessor.
– 1, 5 dl sukrin gold – eller evt. en anden sødning, som f.eks. dadler eller honning – men tilpas da mængden.
– 1 spsk. bagepulver
– 1 tsk. salt (vigtigt)
– 2 tsk. kanel
– 1 tsk. stødt nelliker
– 1/2 tsk. ren vaniljepulver
– En knivspids stødt muskatnød

1. Tænd ovnen på 180 grader
2. Hæld vandet fra butterbeans’ene og skyl dem.
3. Blend butterbeans, æg, æblemos og sukrin gold i en blender.
4. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
5. Hæld det hele sammen, bland og tilsæt gulerødderne.
6. Bag kagen i en smurt springform eller lignende i ca. 40 min.
7. Lad kagen køle ned og kom derefter glasuren på.

Glasur 1:
– 200 gram neutral flødeost
– 3 spsk. acacie honning
– saften fra en halv lime

Bland det hele sammen i en skål.

Glasur 2 (laktosefri):
– 150 gram cashewnødder
– saft og skal fra en halv øko citron
– 3 spsk. honning
– 2 spsk. kokosolie
– evt. 1/2 tsk

1. Sæt cashewnødderne i blød i minimum en time.
2. Hæld vandet fra cashewnødderne og kom alle ingredienser i en skål og blend med en stavblender. Eller giv det en tur i en foodprocessor.

Velbekomme.  🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.