Gulerodssuppe med karry og kokos

Gulerodssuppe med karry

Gulerodssuppe med karry og kokos

I morgen bliver jeg 30 år, og selvom der naturligvis altid er skønt solskinsvejr på min fødselsdag, er det også kalenderårets første efterårsdag.

Lad os slubre efteråret velkommen i en vaskeægte efterårs klassiker – suppe.

Suppe er dejligt! De varmer, smager dejligt og er ofte nemme at lave.

Det er simpelt og nemt at snige en masse farverige og sunde sager i en stor sammensurium, som bliver til velsmagende supper.
Den her gulerodssuppe med karry, kokos og sød-karfoffel – toppet med æble, soja-ristede solsikkekerner, purløg og kokosbalsamico er ingen undtagelse – og den er et varmende, nærende startskud til suppesæsonen.

Gulerodssuppe med karry og kokos:

Det skal du bruge:

Suppe:

– 750 gram gulerødder
– 1 stor sød kartoffel, skrællet og grofthakket
– 1 stort løg
– 1 æble
– 2 fed hvidløg
– 2 dl kokosmælk
– 1 spsk. karry
– 1 tsk. gurkemeje
– 1 tsk. spidskommen
– 1 spsk. herbamare urtebouillon
– 1 liter vand
– kokosolie til stegning
– smag til med “Fleur de Sel” fra Unik Food eller himalayasalt og friskkværnet peber

Topping:

– 1 dl solsikkeker
– 1,5 spsk. tamari (den bedste og reneste form for soja)
– 2 æbler, i tern
– purløg
– kokosbalsamico fra Unik food

Sådan gør du:

Suppe:

1. Skræl den søde kartoffel og hak den, gulerødder, løg og æble groft (det hele skal blendes til sidst, så der er ingen grund til hakke-perfektionisme).
2. Pres hvidløgene og svits derefter dem og hakket løg i kokosolie i en tykbundet, stor gryde.
3. løgene lidt til side i gryden og svits krydderierne i kokosolie og tilsæt derefter resten af grøntsagerne og æblet og steg dem i ca. 10 min.
4. Bland urteboillon op med lidt kogende vand og hæld det og 1 liter vand i gryden og lad det simre til grøntsagerne er møre og kan blendes.
5. Blend det hele med en stavblender og tilsæt derefter kokosmælk. Smag til med salt og peber.

Topping:

1. Rist solsikkekernerne på en tør pande ved middel varme til de er gyldne.
2. Tag panden af blusset og tilsæt tamari og bland det sammen indtil tamarien sætter sig.
3. Top suppen med tamari-ristede solsikkekerner, æbletern, purløg og kokosbalsamico.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.