Havregrynskager

Besked fra Mubs:
“Vil du ikke prøve at lave en opskrift på havregrynskager? Knus mor.

Dagen efter…

“Vil du ikke komme til kaffe og havregrynskager? Knus datter”.

De indeholder hverken raffineret sukker, gluten eller laktose, men de er nemme at lave, sprøde og lige som en havregrynskage skal være. Og så lokker de gæster på besøg med det samme. 🙂

Havregrynskager:
– 100 gram grovvalsede havregryn
– 75 gram smagsneutral kokosolie
– 100 gram kokossukker
– 1 æg
– 1 spsk. fedtreduceret mandelmel
– 1 tsk. ren vaniljepulver
– 1 tsk. bagepulver

1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
2. Kom smeltet (ikke varmt) smagsneutral kokosolie og havregryn i en skål og vend det sammen.
3. Kom æg og kokossukker i en anden skål og pisk det grundigt sammen med elpisker.
4. Tilsæt ægget og pisk lidt igen.
5. Tilsæt mandelmel, vaniljepulver og bagepulver og pisk lidt igen.
6. Vend havregrynsblandingen i til sidst. Rør det sammen med en ske eller lignende.
7. Brug to teskeer til at fordele små klatter kagedej på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav dem ikke for store, da de flyder meget ud under bagning. Bag dem i 10-12 min.
8. Tag dem ud og træk bagepapiret ud på en kold bagerist (ikke bageplade), så de kan køle af og blive sprøde.

OBS: De bliver først sprøde, når de bliver kolde.

Tip: De smager skam også lækkert delvist overtrukket med chokolade. 😉

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.