Hjemmelavet konfekt

Hjemmelavet konfekt

Inden vi går i gang får I lige et lille tip:
…Ved at bage nødder og mandler ved 150 grader i 15 minutter, fremhæver du mandlernes/nøddernes smag. Derudover får man en mere fin nougat, hvis skallen fjernes fra hasselnødderne fjernes. Dette gøres nemt, ved at rulle de varme hasselnødder i et rent viskestykke.

Hjemmelavet marcipan:
– 200 gram mandler
– 100 gram dadler

1. Blend mandler til mel i en blender eller foodprocessor.
2. Mos dadlerne med en gaffel eller giv dem en tur med stavblenderen. – Tilsæt evt. en lille smule kogende vand.
3. Ælt daddelmosen sammen med mandelmelet til bliver til marcipan.
4. Stil marcipanen på køl minimum en time.

Hjemmelavet nougat:
– 100 gram hasselnødder eller hasselnøddesmør
– 100 gram dadler
– 2 tsk. ren vaniljepulver
– 1-2 tsk. kakaopulver

1. Blend hasselnødderne grundigt i en blender, en foodprocessor, eller en kaffekværn til det bliver smør agtigt i konsistensen.
2. Mos dadlerne med en gaffel eller giv dem en tur med stavblenderen.
3 Bland det hele sammen i en skål og blend det sammen med en stavblender til det har den ønskede konsistens – jo mere du blender, jo mere olie udskiller hasselnødderne.
4. Stil nougaten på køl minimum en time.

Lad jeres fantasi komme på banen herfra…

Form konfekten, som I ønsker.

Overtræk eksempelvis konfekten med chokolade. Rul i eller drys med hakkede nødder, frysetørret bær, kakaopulver, lakridspulver etc.
Bland forskellige lækkerier i marcipanen, f.eks. lakridspulver, ingefær, hindbær, kaffe, skal og/eller saft fra citron og appelsin osv. osv…

P.s. Man skal være flere om at lave konfekt – det er reglen.

Velbekomme og god jul. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.