Jordbær-rabarber marmelade med chiafrø

JORDBÆR-RABARBER MARMELADE MED CHIAFRØ:
– 300 gram rabarber
– 300 gram jordbær
– Ca. 2 dl sødning (jeg brugte sukrin)
– 2 vaniljestænger
– 4-5 spsk. chiafrø
– revet skal fra en øko citron

1. Fjern kornene fra vaniljestængerne og kom både korn og stænger i en gryde sammen med jordbær, rabarber og citronskal.
2. Lad det koge op, og lad det derefter simre i ca. 10-15 min. til jordbær og rabarber er udkogte.
3. Tilsæt sødning og smag til indtil marmeladen har den sødme, du ønsker. Jeg brugte sukrin, men honning, sirup osv., kan også bruges.
4. Ønsker du en mere syrlig marmelade, tilsættes lidt citronsaft fra øko citronen.
5. Tilsæt chiafrø til sidst. Lad marmeladen køle af, inden du kommer den på glas og på køl.

Tip: Prøv den evt. i mine bananpandekager – opskriften på dem ligger under “morgenmad”.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.