Jordbærtærte

Jeg har kun én ting at sige til jer om den her jordbærtærte uden hvidt, raffineret sukker, mel og mælk…

Lad være med at gå glip af den! 😀

Note: Til opskriften skal der bruges 1 dåse kold kokosmælk – og ikke en light udgave, da den bare indeholder mere vand.
Kokosmælken stilles på køl i minimum 8 timer (jeg har altid nogle på køl, så de er klar når lysten rammer mig).
Den fede del af kokosmælken skal bruges til at lave kokosflødeskum

Jordbærtærte:
Bund:
– 75 gram fedtreduceret mandelmel
– 75 gram havremel (blend selv havregryn til mel)
– 50 gram kokossukker
– 50 gram smagsneutral kokosolie

Mandelmasse:
– 100 gram mandelsmør
– 50 gram kokossukker
– 75 gram smagsneutral kokosolie
– 25 gram fibersirup clear
– 2 æg

Chokoladeovertræk:
– En plade Vivani chokolade 92% sødet med kokossukker

Vaniljefyld:
– Den fede del fra 1 dåse kokosmælk
– 3 æggehvider (svarer ca. til 2 bægre pasteuriserede æggehvider)
– 100 gram fibersirup clear
– 2 tsk. ren vaniljepulver

Topping:
Ca. 500 gram danske jordbær

1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
2. Ælt alle ingredienserne til bunden sammen i en skål og tryk dejen ud i en smurt tærteform.
3. Kom mandelsmør, smagsneutral kokosolie, kokossukker og fibersirup i en skål og pisk det med en elpisker. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk imens. Kom massen udover tærtebunden og bag den derefter i 20 min.
4. Pisk den fede del af kokosmælken med en elpisker i et par minutter til det bliver stift og flødeskumsagtigt. Stil det på køl imens du pisker æggehviderne stive. Tilsæt vanilje og fibersirup og pisk igen. Vend derefter forsigtigt kokosflødeskummet i. Stil det på køl.
5. Smelt chokoladen over vandbad og pensl det udover den færdigbagte tærtebund med mandelmasse. Stil den på køl.
6. Kom Vaniljefyldet på, når chokoladen er stivnet.
7. Fordel jordbærrene udover kagen.

Top evt. med kakaonibs.

Kagen er bedst efter at have stået på køl nogle timer.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.