Kokosblondies med jordbær og hvid chokolade glasur

De her blondies har fået sit navn, fordi de har samme svampede konsistens som brownies, men ikke har den mørke kakao/chokolade farve. Den smager bedst, når kagen har sat sig, og har været på køl – så lav den evt. dagen inden, den skal spises. Skal spises med ske.

Indeholder ikke gluten og laktose, men proteiner fra kikærterne, som i øvrigt ikke kan smages.

KOKOSBLONDIES MED DANSKE JORDBÆR OG HVID CHOKOLADE GLASUR:
– 1 dåse kikærter
– 1 dåse kokosmælk (ikke light – der er bare mere vand i)
– 2 dl kokosmel
– 3 dl havregryn
– 2 æg
– 1 dl kokosolie eller
– 3 dl kokossukker
– 2 tsk. ren vanilje
– 1 spsk. bagepulver
– 1/2 tsk salt
– 300 gram jordbær

1. Tænd ovnen på 175 grader
2. Kom alle ingredienserne, undtaget jordbær, i en blender og blend grundigt.
3. Skær jordbærrene i halve og bland dem derefter i kagedejen.
4. Kom kagedejen i en smurt form og bag den i ca. 45 min.

HVID CHOKOLADE GLASUR:
– 3 spsk. Kakaosmør
– 3 spsk. Kokosblomstsirup
– 3 spsk. Cashewsmør
– 1 tsk. ren vanilje

1. Smelt kakaosmøren ved meget svag varme og bland derefter det hele sammen i en skål.
2. Kom glasuren på den afkølede kage.

Jeg pyntede med frysetørrede jordbær.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.